Indisk gryta och naanbröd

den 1 april 2008, kl 17:47

Kvällens middag blev en indisk linsgryta. Receptet är från veckans reklamblad från Vi-butikerna, snudd på det enda som dimper ner i våran brevlåda. Den här gången var det inte bara skräppost ändå. Grytan blev god med lite modifikationer av receptet. Framförallt åkte ärtorna bort, de göre sig inte besvär i min mat. Jag tror faktiskt att jag äter allt, utom ärtor.
Till grytan åt vi hembakat naanbröd.

Indisk gryta, 4 stora portioner
1 msk olja
1 finhackad gul lök
2 tsk curry
1 msk garam masala
3 msk tomatpuré
3 dl röda linser (torkade)
1,5 dl grönsaksbuljong
1 burk kokosmjölk
250 g blomkål i små buketter
1 burk krossade eller hela tomater
1 påse färsk bladspenat (eller lite fryst)
salt och peppar

Fräs lök och kryddor i olja i en kastrull. Tillsätt tomatpuré, linser och buljong. Koka tills linserna är mjuka och faller sönder, ungefär 20 min. Häll i kokosmjölk, blomkål och tomater. Låt småputtra tills blomkålen är mjuk. Smaka av med salt och peppar. Rör ner spenaten.

small_img_5753.jpg

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen