Indisk gryta och naanbröd
Kvällens middag blev en indisk linsgryta. Receptet är från veckans reklamblad från Vi-butikerna, snudd på det enda som dimper ner i våran brevlåda. Den här gången var det inte bara skräppost ändå. Grytan blev god med lite modifikationer av receptet. Framförallt åkte ärtorna bort, de göre sig inte besvär i min mat. Jag tror faktiskt att jag äter allt, utom ärtor.
Till grytan åt vi hembakat naanbröd.
Indisk gryta, 4 stora portioner
1 msk olja
1 finhackad gul lök
2 tsk curry
1 msk garam masala
3 msk tomatpuré
3 dl röda linser (torkade)
1,5 dl grönsaksbuljong
1 burk kokosmjölk
250 g blomkål i små buketter
1 burk krossade eller hela tomater
1 påse färsk bladspenat (eller lite fryst)
salt och peppar
Fräs lök och kryddor i olja i en kastrull. Tillsätt tomatpuré, linser och buljong. Koka tills linserna är mjuka och faller sönder, ungefär 20 min. Häll i kokosmjölk, blomkål och tomater. Låt småputtra tills blomkålen är mjuk. Smaka av med salt och peppar. Rör ner spenaten.
Publicerad i bakat, billig mat, blomkål, gryta, indiskt, linser, soppa, vegetariskt | Kommentarer (7) Skriv ut inlägg