Indisk gryta och naanbröd
Kvällens middag blev en indisk linsgryta. Receptet är från veckans reklamblad från Vi-butikerna, snudd på det enda som dimper ner i våran brevlåda. Den här gången var det inte bara skräppost ändå. Grytan blev god med lite modifikationer av receptet. Framförallt åkte ärtorna bort, de göre sig inte besvär i min mat. Jag tror faktiskt att jag äter allt, utom ärtor.
Till grytan åt vi hembakat naanbröd.
Indisk gryta, 4 stora portioner
1 msk olja
1 finhackad gul lök
2 tsk curry
1 msk garam masala
3 msk tomatpuré
3 dl röda linser (torkade)
1,5 dl grönsaksbuljong
1 burk kokosmjölk
250 g blomkål i små buketter
1 burk krossade eller hela tomater
1 påse färsk bladspenat (eller lite fryst)
salt och peppar
Fräs lök och kryddor i olja i en kastrull. Tillsätt tomatpuré, linser och buljong. Koka tills linserna är mjuka och faller sönder, ungefär 20 min. Häll i kokosmjölk, blomkål och tomater. Låt småputtra tills blomkålen är mjuk. Smaka av med salt och peppar. Rör ner spenaten.
Publicerad i bakat, billig mat, blomkål, gryta, indiskt, linser, soppa, vegetariskt | Kommentarer (7) Skriv ut inlägg7 kommentarer till “Indisk gryta och naanbröd”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Mmm, det där måste jag definitivt testa. Gott, enkelt och nyttigt, kan det bli bättre?
Jag har varit på indisk restaurang ett par ggr, och det har varit sagolika upplevelser! Naanbröd är gott – men jag har för mig att jag också åt ett väldigt tunt och krispigt ”bröd”. Som en platt, tunn ”skorpa”. Känns det igen?
ja! jag vet vad du menar, men vad heter det då? har googlat lite febrilt utan att finna något svar. någon annan som vet?
Pappadums.
Charles: Nä, är det sant? Eller är det ett aprilskämt? ;)
Det känns bara så synd att vart jag än letar efter goda grytrecept(i synnerhet med fisk, mer exotiska)
– så skall det alltid vara med min ”vän” kokosmjölken… > 3<
Vet du någonting som man kan ha i istället för kokosmjölken, kanske?
Victoria: Matlagningsgrädde kanske? Samma sak blir det givetvis inte, men frågan är om något annat är mer likt koksmjölk. Tveksamt.