En sagolikt god kaka
den 26 april 2008, kl 12:00
Häromdan bjöds vi på den här finfina kakan. Ursprungsreceptet sägs vara en kristidskaka med lingonsylt. Johanna och Robins kaka var dock en alldeles egen variant av denna kaka, utan lingonsylt men med banan, morot och sesamfrön. Den smakade långt ifrån någon kriskaka. Snarare en fina-pickinicktider-i-solen-kaka. Jag har snott deras recept rakt av, den här måste ni prova!
Johanna och Robins kaka
4,5 dl vetemjöl
3 dl socker
1 tsk ingefära
1 tsk kanel
1 tsk bikarbonat/bakpulver
1 mosad banan
1 riven morot
1 dl hasselnötter
3 dl mjölk
Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Hacka hasselnötterna grovt, häll i resten av ingredienserna och blanda ordentligt. Häll ut i en smord form ”bröad” med lite sesamfrön. Grädda i 175 grader i 30-45 min.
Publicerad i bakat, banan, fika | Kommentarer (1) Skriv ut inlägg