En sagolikt god kaka
Häromdan bjöds vi på den här finfina kakan. Ursprungsreceptet sägs vara en kristidskaka med lingonsylt. Johanna och Robins kaka var dock en alldeles egen variant av denna kaka, utan lingonsylt men med banan, morot och sesamfrön. Den smakade långt ifrån någon kriskaka. Snarare en fina-pickinicktider-i-solen-kaka. Jag har snott deras recept rakt av, den här måste ni prova!
Johanna och Robins kaka
4,5 dl vetemjöl
3 dl socker
1 tsk ingefära
1 tsk kanel
1 tsk bikarbonat/bakpulver
1 mosad banan
1 riven morot
1 dl hasselnötter
3 dl mjölk
Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Hacka hasselnötterna grovt, häll i resten av ingredienserna och blanda ordentligt. Häll ut i en smord form ”bröad” med lite sesamfrön. Grädda i 175 grader i 30-45 min.
Publicerad i bakat, banan, fika | Kommentarer (1) Skriv ut inläggEn kommentar till “En sagolikt god kaka”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
[...] men inte hos oss, då faller ju hela vitsen med att äta banankaka? Fler (gul-)bananrecept Johanna och Robins kaka En annorlunda chokladefterrätt (banan, avokado, jordgubbar) (Nästan-)glass Chokladdoppad banan [...]