Till Carl som befinner sig på annan ort

den 16 juni 2008, kl 08:00

Hej Carl!
Jag tänkte att vi ska reda upp det här med dina mat(o)vanor nu när jag inte är i Kransen och håller ordning i torpet. För jag vet ju att du inte gillar köpelunch och köpepizza till middag innerst inne i hjärtat, eller hur? Om jag fixar en matsedel och en handlingslista så är halva jobbet gjort och det här är enkel mat som går fort att laga. Och du, du får gärna knäppa lite fina fotografier på maten för jag vet att du är så bra på det. Deal?
Vi ses på torsdag igen och på midsommar far vi till kusten. Vi ska bada i havet, jag ska ha finaste klänningen och krans i håret och dessutom känner jag på mig att det kommer bli godaste midsommarmaten någonsin.
Kram från Tina
PS. Glöm inte vattna basilikan

Måndag
Lunchlåda: Den där matlådan med lax som jag vet att min mamma gömde i din packning
Middag: Pasta med tonfisksås.
Mjukstart, den här vet jag att du känner igen. Koka 4 portioner pasta (inte spagetti utan fjärilar/skruvar eller liknanade), en portion pasta är till tonfiskmatlådan och lägg dessutom undan två portioner pasta i en burk i kylskåpet, dom är till imorgon!

Tisdag
Lunchlåda: Pasta och tonfisksåsen
Middag: Pastasallad med hemgjord nästan-pesto, fetaost, oliver, majs, rädisor och rostade pumpakärnor.
Ta fram pastan från igår, antingen äter du den kall eller så lägger du ner den någon minut i kokande vatten så att den bli ljummen. Låna min fina vita mixer och mixa en nästan-pesto med rapsolja och massor av basilika. Pressa i lite vitlök och smaka av med salt och peppar. Blanda nästan-peston med pastan. Rosta pumpakärnorna och skiva rädisorna tunt. Blanda i övriga ingredienser och ät (hälften är matlåda till imorgon!).

Onsdag
Lunchlåda: Pastasallad från igår
Middag: Zucciniplättar med fetaost och lime
Jag tror dillen är slut i frysen, köp lite persilja i affären, och du, vi har ju köket fullt av basilika, grönt som grönt. Det kanske blir supergott? Det blir massor av plättar, men det är bra, då har du matlåda imorgon och säkert lite till. Synd att jag glömde skicka med lingonsylten, det är ju så god. Men pressa ordentligt med lime över istället och tala om sen ifall det var gott, jag tror det.

Torsdag:
Lunchlåda: Plättarna från igår

Handlingslistan
pasta (om du ätit upp förrådet)
en burk tonfisk
laga lätt/creme fraiche eller liknande
ajvar relish
en stor zucchini eller två små (till plättarna och lite till tonfisksås)
2-3 gula lökar
majs
fetaost (hälften till pastasallad hälften till plättar)
oliver
rädisor
vitlök
persilja
ägg
mjölk
lime

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009Arkiv 2008Besökstoppen