Syrénsaft

den 1 juni 2008, kl 23:46

Vem kan motstå att härma Fru B när hon har kokat syrénsaft? Inte jag i alla fall. Saften var frisk och god och smakade faktiskt som syrén doftar, är det inte lite märkligt ändå? Jag gjorde dessutom som hon tipsade, isbitar med syrénblommor i. Vackert! Vad är det här om inte sommarsaft?

Jag gjorde inte lika mycket saft, i övrigt har jag stulit receptet rakt av (förlåt). Här är det, stöldgodset;

Syrensaft

40 blomklasar
800 g socker
35 g vinsyra
½ citron
1 liter vatten

Lägg syrénklasar (som tvättats i kallt vatten), socker och vinsyra i en stor kastrull (eller hink). Häll över kokande vatten. Tillsätt citronskal och citronsaft. Låt stå kallt i 5 dygn. Sila och häll upp på flaska.

Skriv ut inlägg

7 kommentarer till “Syrénsaft”

  1. Lumumma kl 08:42, den 2 juni 2008

    Syrensaft! Låter som poesi. Det måste vara fantastiskt gott. Vi har massor av syrener…

  2. Marias Kakburk kl 18:32, den 2 juni 2008

    Det där lät riktigt spännande:)!

  3. Marias Kakburk kl 23:40, den 2 juni 2008

    Tack, ja det kan man undra ;)

  4. Fru B kl 17:30, den 5 juni 2008

    Snygga isbitar!

    Min saft är slut nu, men jag tror att flädern är på gång snart.
    Trevlig helg!

  5. tina kl 08:15, den 6 juni 2008

    Jag kokade flädersaft första gången i förra sommaren. Kom på den smarta idén att frysa saften i små plastburkar så att jag vid särskilda tillfällen mitt i vintern skulle kunna plocka fram lite sommarsaft. För ett par veckor sedan hittade jag små bortglömda burkar längst in i frysen som stått där hela vintern och som ingen visste vad det var! Så nu i juni dricket vi saften, så gott, men inte riktigt som det var tänkt.
    Trevlig helg!

  6. Chezsofia kl 09:04, den 8 juni 2010

    Visst är det gott med syrensaft! Själv rensar jag bort blommorna ifrån skaften men annars är receptet ganska lika. Saft i frysen är en strålande idé. Vi har haft både svartvinbärssaft och syrensaft att ta fram så här på försommaren. Lyx!

  7. tina kl 09:11, den 8 juni 2010

    Chezsofia: Ska testa att ta bort skaften nästa gång. Funderar faktiskt på att koka syrénsaft nu i dagarna (alldeles snart är det försent). Tack för tips! :-)

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen