Syrénsaft
Vem kan motstå att härma Fru B när hon har kokat syrénsaft? Inte jag i alla fall. Saften var frisk och god och smakade faktiskt som syrén doftar, är det inte lite märkligt ändå? Jag gjorde dessutom som hon tipsade, isbitar med syrénblommor i. Vackert! Vad är det här om inte sommarsaft?
Jag gjorde inte lika mycket saft, i övrigt har jag stulit receptet rakt av (förlåt). Här är det, stöldgodset;
Syrensaft
40 blomklasar
800 g socker
35 g vinsyra
½ citron
1 liter vatten
Lägg syrénklasar (som tvättats i kallt vatten), socker och vinsyra i en stor kastrull (eller hink). Häll över kokande vatten. Tillsätt citronskal och citronsaft. Låt stå kallt i 5 dygn. Sila och häll upp på flaska.
Publicerad i saft, sommar | Kommentarer (7) Skriv ut inlägg7 kommentarer till “Syrénsaft”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Syrensaft! Låter som poesi. Det måste vara fantastiskt gott. Vi har massor av syrener…
Det där lät riktigt spännande:)!
Tack, ja det kan man undra ;)
Snygga isbitar!
Min saft är slut nu, men jag tror att flädern är på gång snart.
Trevlig helg!
Jag kokade flädersaft första gången i förra sommaren. Kom på den smarta idén att frysa saften i små plastburkar så att jag vid särskilda tillfällen mitt i vintern skulle kunna plocka fram lite sommarsaft. För ett par veckor sedan hittade jag små bortglömda burkar längst in i frysen som stått där hela vintern och som ingen visste vad det var! Så nu i juni dricket vi saften, så gott, men inte riktigt som det var tänkt.
Trevlig helg!
Visst är det gott med syrensaft! Själv rensar jag bort blommorna ifrån skaften men annars är receptet ganska lika. Saft i frysen är en strålande idé. Vi har haft både svartvinbärssaft och syrensaft att ta fram så här på försommaren. Lyx!
Chezsofia: Ska testa att ta bort skaften nästa gång. Funderar faktiskt på att koka syrénsaft nu i dagarna (alldeles snart är det försent). Tack för tips! :-)