Karins tjusiga lax med kräftstjärtar

den 21 september 2008, kl 10:06


I helgen tillagades ytterligare ett födelsedagsrecept. Karins recept blev en förtjusande fin fredagsfisk!

Kräftfylld laxfilé, 4 port
4 portionsbitar av laxfilé
(lätt)majonnäs efter smak (0-1 dl)
1 dl creme fraiche
1/4 tsk cayennepeppar
1 tsk dillfrön
300 gram hackade kräftstjärtar

Gör en skåra mitt ner i varje laxfilébit och lägg laxen i en ugnsform. Hacka samman alla ingredienser med en matberedare eller för hand. Smaka av med ev mer kryddor, salt och peppar. Lägg ett par matskedar av fyllningen i fiskbitarnas skåra så att det står upp som en tuppkam. Fram till nu kan maten förberedas och stå i kyl. När det är matdax, baka fisken mitt i ugnen i 225 grader i ungefär 12 minuter.

Servera med pressad potatis, dillsåsen, en god sallad och en rejäl citronklyfta.

Gräddig dillsås
2½ dl matlagningsgrädde
1 tärning fiskbuljong eller 2 msk koncentrerad fiskfond
2 dl lätt creme fraiche
½-1 msk pressad citronsaft
1 dl färskhackad dill
salt och vitpeppar

Medan fisken står i ugnen gör du såsen. Koka upp grädde och buljong. Tillsätt creme fraiche och koka upp under omrörning. Smaka av med citron, dill, salt och peppar.

Skriv ut inlägg

11 kommentarer till “Karins tjusiga lax med kräftstjärtar”

  1. Filibabba kl 10:50, den 21 september 2008

    mums! älskar lax!= )

  2. Sanna kl 11:16, den 21 september 2008

    Oj det lät verkligen gott! Lax i olika röror och såser går alltid hem på vårt matbord. Kan ju tipsa om min favorit samtidigt!

    http://ettlingon.se/recept/laxfileer-i-kraftsas/

  3. Karin kl 14:43, den 21 september 2008

    Hoppas det smakade gott! :)

  4. tina kl 19:33, den 21 september 2008

    Sanna: Tack för tipset, ska kolla in ditt recept.

    Karin: Ja det var gott! Det fanns inte så lite som en smula kvar efter middagen.

  5. KarinW kl 21:29, den 21 september 2008

    Den där laxen ska jag göra nästa gång det är laxdax i mitt kök den måste bli hur god som helst!

  6. Josse/Lumumma kl 23:11, den 21 september 2008

    Kombinationen kräftor/lax har jag nog aldrig provat – men det låter förbaskat gott. (Bloggar på nytt ställe, se länk).

  7. Millan kl 10:08, den 7 januari 2009

    Nu har jag testat och det blev riktigt gott! Tack för ännu ett superbra recept!

  8. tina kl 22:01, den 7 januari 2009

    Varåsgod. Den här var det länge sen jag åt, den ska jag nog laga någon dag. Tack för tipset! ;)

  9. Krämig pasta med ädelost och kräftstjärtar | pickipicki kl 08:32, den 23 januari 2009

    [...] är för övrigt samma Karin som bjudit på kräftor förut här på pickipicki. Snudd på kräftskiva, kan man nästan [...]

  10. frida kl 21:09, den 11 augusti 2009

    Gott! Jag lagade detta till middag i kväll och alla uppskattade, såväl make som barn! Smakar säkert mums i matlådan i morgon också.

  11. tina kl 08:59, den 12 augusti 2009

    Frida: Men titta, har du hittat det här receptet i arkivet! Jag ska också leta där efter ett fiskrecept, nu blev jag sugen på lax. :-)

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen