Tom Kha Gai

den 4 september 2008, kl 08:50

Skokartongen har hyllats, med all rätt. Men, jag fick fler fina födelsedagspresenter när jag fyllde år, massor av fina presenter. Av Johannes och Helena fick jag en flaska chiliolja som är så vacker att den är svårt att slita blicken från. Som om inte det vore alldeles gott nog, fick jag även en burk med en Tom Kha-pasta och ett tillhörande recept. Spännande med en (för mig) alldeles okänd ingrediens. Maten blev supergod!

Tom Kha Gai
2 st gula lökar
1 burk kokosmjölk
0,5-1 st buljongtärning
10 st kaffir/limeblad
ungefär 1 msk Tom Kha-kryddpasta
2 stora kycklingfiléer
1 tomat
2 tsk fisksås
hackad färsk koriander efter smak

Bryn den hackade löken i lite olja (klart jag brynte den i min fiina chiliolja!). Häll på kokosmjölken och lika mycket vatten. Tjoffa ner buljong, limeblad och kryddpastan. Tärna kycklingen, tillsätt och koka upp. Häll i champinjoner och tomat och låt koka i 20-30 minuter. Häll i fisksåsen. Servera med färsk koriander.

Skriv ut inlägg

5 kommentarer till “Tom Kha Gai”

  1. Karin kl 20:59, den 4 september 2008

    Åhhh, det låter gott!
    Jag är himla dålig på att laga thaimat, men det där måste man nästan pröva :)
    Tänkte på dig idag när jag lagade middag. Gjorde pasta med skinksås, sån du och Carl gjorde till mig i Mölndal med lök, skinka och creme fraiche. Finfin snabb mat, slängde i en creme bonjourost i också- grekisk vitlök. Gott gott!
    Imorn åker jag till Norge, hörs när jag kommer hem!

  2. tina kl 07:07, den 5 september 2008

    Oj, skinksås med champinjoner! Ja, det var länge sen. På den gamla goda (före vegetarian-fasoner-)tiden!;) Trevlig hurtigrutt!

  3. Lumumma kl 22:15, den 7 september 2008

    Men å så gott! Koriander, limeblad och cocosmjölk – full pott liksom! Och vad roligt att du gjorde filodegspajen. Nu får du göra ananaspaj till efterrätt. ;)

  4. natz kl 11:40, den 8 september 2008

    Thaimat är ju så gott! Tyvärr gör jag det alldeles för sällan hemma för jag inbillar mig att det är för svårt. Men numera finns det ju massor av färdiga kryddblandningar, så jag får väl ta mig i kragen och börja laga mer asiatiskt ;)

  5. En niopoängare med chiliräkor at pickipicki kl 08:10, den 20 april 2009

    [...] med chiliräkor Marinerade räkor: 800 g färska räkor med skal 0,5 dl olja smaksatt med röd chili (alt olja + 1-2 finhackad röd chili) ½ [...]

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen