En niopoängare med marinerade chiliräkor
Carl och jag sätter alltid poäng på maten vi äter, på en skala 0-10. Fråga mig inte varför, det har blivit en lite småtöntig vana svår att sluta med. Igår kväll fick den här fräscha couscoussalladen med räkor som jag bjöds på en nia av mig. Att jag delar ut en nia är mycket ovanligt, det här vill jag verkligen äta snart igen.
Couscoussallad med chiliräkor
Marinerade räkor:
800 g färska räkor med skal
0,5 dl olja smaksatt med röd chili
(alt olja + 1 finhackad röd chili)
0,5 lime
Couscoussallad:
3-4 dl couscous
(kokas i vatten eller grönsaksbuljong)
2 st tomater
1 mango
1 paprika
1 rödlök
1 näve bladspenat
Pynt:
ett par skivor gott bröd
fetaost
flingsalt
Blanda marinaden och skala räkorna. Låt räkorna ligga i marinaden, gärna en längre stund. När det är middagsdags; koka couscous i vatten eller grönsaksbuljong enligt anvisning på paketet. Tärna paprika, mango och tomater, skiva rödlöken tunt. Blanda couscousen med resten utav salladsingredienserna. Dela bröd i mindre bitar och rosta till krutonger i en torr panna. Lägg upp couscoussalladen på tallrik, pynta med smulad fetaost och krutonger. Lägg därefter ner chiliräkorna i en het stekpanna (de ska i princip bara ner och vända). Toppa couscoussalladen med räkorna och använd marinaden som (stark!) dressing.
Receptet är för 3-4 personer.
Publicerad i couscous, räkor, salladsvariant, snabbt, starkt | Kommentarer (10) Skriv ut inlägg10 kommentarer till “En niopoängare med marinerade chiliräkor”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Låter toppengott!
Couscous är gott, räkor och chili är gott. Dags att prova kombinationen kanske. ;-)
En niopoängare låter nåt det. Vad gott med räkor, brödkrutonger och fetaost … (Dags för lunch snart märker jag). Kram till dig.
Vad kul med poänggrejen!
Den där maten frestar mig och det var riktigt längesen jag gjorde något med räkor. Det där vill jag testa snart!
Ha en bra vecka/Karin
Det där lät topppen! Måste bara fråga om det är limesaften man använder, jag antar att skalet inte ska med alltså?
Sofia: Ja, absolut!
Lumumma: :D
KarinW: Ha en fin vecka du med vetja!
Katrin: Man kan riva i limeskal om man vill, men vi hade bara limesaften.
Mm, det ser verkligen jättegott ut! Fräscht! :)
[...] fler räkor Räksoppa och skaldjurslasagne En finfin pastarätt med avokado och räkor Couscoussallas med chilim… Filed under räkor, skaldjur, starkt | Skriv ut [...]
[...] En middagsfavorit på tal om avokado och chili Tweet Publicerad i chili, odling, odlingsblogg | Inga kommentarer ännu(0) Skriv ut [...]
Höga poäng blir d från mig oxå :) o mumsig matlåda har jag imorrn :)
Isflingan: Det här har jag ju inte ätit på HUNDRA år! :-D