Torkade trattkantareller
Igår var det tänkt att vi skulle komma hem från skogen med korgarna fulla av lingon och svamp att fylla frysen med. Men det blir inte alltid som man tänkt sig. Istället fick vi stjäla lite ur förrådet och idag gjorde vi soppa på trattkantareller plockade för ett par veckor sedan.
Trattkantarellsoppa
4 finhackade sharlottenlökar
torkade trattkantareller
(drygt 2 dl smulade i mindre bitar)
några stycken färska gula kantareller
4 dl matlagningsgrädde
4 dl mjölk
buljongtärning
maizena
lite soya
ev. salt, vitpeppar
Finhacka löken och fräs i lite smör tills den mjuknar. Lägg i den färska svampen och låt fräsa lite till. Tillsätt den torkade svampen, grädde, mjölk och buljong. Låt soppan puttra en stund, smaka av med kryddor och red med lite maizena.
Torka trattkantareller
Att torka trattkantareller är inte svårt. Börja med att rensa svampen. Sprid därefter ut svampen luftigt på tidningspapper. Byt gärna tidning om pappret blir fuktigt. När svampen är helt torr, lägg i en väl försluten burk och den håller i evighet.
2 kommentarer till “Torkade trattkantareller”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Jag gjorde stuvning på trattisar till middag idag och de är härliga!
Men gå tillbaka till samma svampställe igen det ska jag göra till helgen,det brukar ju komma upp fler.
[...] Mån Rotfruktspaj Tis Vegetarisk lasagne med keso Ons Kycklinggryta med brysselkål och svamp Tor Trattkantarellsoppa och zucchiniplättar Fre Middag med finskt tema; Kanske morotslåda, kanske karelska piroger med [...]