Kronärtskockspesto och pastasalladsvariant
Igår hittade vi en burk kronärtskockspesto när vi storhandlade, intressant. Det lät faktiskt så spännande att vi inte kunde låta bli att inviga den redan när vi kom hem. Den var god. Kan tänka mig att vi kommer röra ner den här i en del pastasallader i sommar.
Pastasalladvariant med kronärtskockspesto
Koka pasta och häll av vattnet. Rör ner kronärtskockspesto och annat gott, som exempelvis svarta bönor, kokt ägg och skivad zucchini som stekts tillsammans med lite vitlök. Pynta med bladspenat. Strö över lite flingsalt och svartpeppar.
Sen kan man ju göra pastasalladsvarianter på många olika vis, tack och lov för det.
Publicerad i kronärtskocka, pastasallad, salladsvariant | Kommentarer (6) Skriv ut inlägg6 kommentarer till “Kronärtskockspesto och pastasalladsvariant”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Jag gillar också kronärtskockspeston, men så är jag ju väldigt svag för kronärtskockor i allmänhet. Har du testat de grillade, inlagda? Hemköps egna märke är de godaste, jag har provat de flesta..;)
Ingela: Nej det har jag inte (jag är kronärtskocksamatör), men det låter gott! Vad gör du med dom? Äter som dom är?
Jag har dem i sallader och i enkla pastarätter utan sås (bara kronärtskocka ev. tonfisk – tonfisk och kronärtskocka är en ovanligt god kombo – och parmesan. Eller på tapasbrickan. Du måste testa! :)
Kronärtskockor är något som jag håller på att lära mig att tycka om. För jag vill gilla det! Och i pestoform kan jag nog tänka mig att käka det, måste testas.
Ingela: Det låter faktiskt kalasgott, jag ska prova. Hemköp, det ska jag komma ihåg! ;)
Sanna: Pestovarianten kanske är lektion 1? :P
[...] recept Skördemiddag Pastasallad med kronärtskockspesto En rosa jordgubbs- och banansmoothie En rosa smacki-smacki En rosa [...]