Veckans fiskrecept: lax med blåmögelost
den 15 mars 2009, kl 08:16
I sista stund kommer veckans utlovade fiskrecept. Carl är ansvarig upphovsman till denna enkla, snabba och goda lax med blåmögelost som vi åt tillsammans med ris och citronsås, klart godkänt. Lax i ugnen går så snabbt att laga att det nästan är oförskämt. Men, nästa vecka ska vi nog variera oss och bjuda på annan fisk än lax.
Lax med blåmögelost
Skär laxfilé i portionsstora bitar. Skär en skåra i laxbiten och fyll skåran med blåmögelost. Lägg i en ugnsform och salta och vitpeppra laxen. Tillagas i 150 grader i ungefär 15 minuter.
2 kommentarer till “Veckans fiskrecept: lax med blåmögelost”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Men du, hur gör man citronsås?
Men du jag vet hur man gör! Man kan göra lite hur som helst faktiskt. Creme fraiche/matlagningsgrädde eller grädde, pressad citron, salt och vitpeppar. Rör ihop en kastrull på svag värme. Om man känner för det kan man alltid skvätta i lite vitt vin och fiskbuljong. Inget vidare solklart recept va? Men gott, det blir det. :-D Hoppas att du har det bra KD. Kram!