Jag vet någon som borde ha en egen matblogg!
Johanna är en av mina stora idoler vad gäller matlagning och matpyssel. Hon sitter inne med det ena smarta knepet efter det andra och delar mer än gärna med sig. Det finns ingen annan som dyker upp här med allt från kanderade rosenblad till torkade äppelringar. Appropå torkade äppelringar och knep så avslöjade hon förresten nyligen hur man egentligen torkar äpplen. Det här med ugn som jag ägnar mig åt är bara för amatörer, nej, det är ett pannrum man ska ha! Den dagen du skaffar en matblogg Johanna så kommer jag vara din mest hängivna läsare, tills dess fortsätter jag att smyga in dina finfina recept här på pickipicki.
Torkade äpplen på Johannas vis
Kärna ur äpplen men låt skalet vara kvar. Skiva äpplena tunt och fyll ett helt pannrum med skivade äppelringar. Låt torka tills dess äpplena är torra men lite sega.
Fler av Johannas recept
Stekpannescones med kardemumma och kanel
En auberginegryta i en skokartong
Kavringtårta med grönmögelost
Vegetarisk lasagne med keso
10 kommentarer till “Jag vet någon som borde ha en egen matblogg!”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Torkade äppelringar är supergott.
Har man inget pannrum så kan jag rekommendera att införskaffa en svamptork för att torka äpplen i. Det blir fantastiskt bra!
Vad är väl en liten pluttig ugn mot ett pannrum…
Jag önskar mig ett pannrum i julklapp!
Jag HAR ju ett pannrum…som jag aldrig vetat VAD jag ska göra med…NU vet jag!!!
Den där Johanna verkar inte dum hon!!
Tack för alla braiga tips!!!
Så härliga bilder du ständigt lägger upp! Äppelringarna ser läckra ut!
Vilken fin bild! Måste sätta igång med att torka äpplen nu, jag tycker det är fint till jul, inte bara att äta utan som prydnad också.
Tyvärr har jag inget pannrum så jag får fortsätta med det i ugn men ett bra tips var det i alla fall!
Sofia: Svamptork! Jag torkar mina trattkantareller på tidningspapper, men nu måste jag nog googla svamptork och se vad jag missat.
Eva: Jag med! :-D
Mammamina: Lyllos dig!
Jennie: Dom var läckra! Kalasgoda, det gick nästan inte att sluta äta…
Emma: Åh, jag skulle nog inte kunna ha något så gott som torkade äppelringar som julpynt, jag misstänker att pyntet skulle försvinna spårlöst ganska snart! ;-)
Vilka fina äppelringar! Sådana har jag inte gjort sedan jag var barn, men det såg verkligen lockande ut. Skulle funka fint som lite snacks för att pigga upp på jobbet fram emot eftermiddagen.
Tycker fröken Dill
Fröken Dill: Vilken strålande idé! Givetvis borde alla arbetsplatser bjuda på torkade äppleringar på eftermiddagarna! Hurra! ;-)
Vi torkade äpplen och svamp i torkskåpet hemma i berthåga :)
Karin: Hihi! Appropå matblogg så borde väl ändå din mamma ha en egen! Ni får slå ihop er och starta en ”Mamman-på-landet, dottern-i-stan-blogg”! :-D