Jag vet någon som borde ha en egen matblogg!

den 19 november 2009, kl 07:02

Fotograf: Carl Fredriksson
Fotograf: Tina

Johanna är en av mina stora idoler vad gäller matlagning och matpyssel. Hon sitter inne med det ena smarta knepet efter det andra och delar mer än gärna med sig. Det finns ingen annan som dyker upp här med allt från kanderade rosenblad till torkade äppelringar. Appropå torkade äppelringar och knep så avslöjade hon förresten nyligen hur man egentligen torkar äpplen. Det här med ugn som jag ägnar mig åt är bara för amatörer, nej, det är ett pannrum man ska ha! Den dagen du skaffar en matblogg Johanna så kommer jag vara din mest hängivna läsare, tills dess fortsätter jag att smyga in dina finfina recept här på pickipicki.

Torkade äpplen på Johannas vis
Kärna ur äpplen men låt skalet vara kvar. Skiva äpplena tunt och fyll ett helt pannrum med skivade äppelringar. Låt torka tills dess äpplena är torra men lite sega.

Fler av Johannas recept
Stekpannescones med kardemumma och kanel
En auberginegryta i en skokartong
Kavringtårta med grönmögelost
Vegetarisk lasagne med keso

Fotograf: Carl Fredriksson

Skriv ut inlägg

10 kommentarer till “Jag vet någon som borde ha en egen matblogg!”

  1. Sofia kl 09:20, den 19 november 2009

    Torkade äppelringar är supergott.

    Har man inget pannrum så kan jag rekommendera att införskaffa en svamptork för att torka äpplen i. Det blir fantastiskt bra!

  2. Eva Kronvall kl 09:58, den 19 november 2009

    Vad är väl en liten pluttig ugn mot ett pannrum…
    Jag önskar mig ett pannrum i julklapp!

  3. mammamia kl 15:12, den 19 november 2009

    Jag HAR ju ett pannrum…som jag aldrig vetat VAD jag ska göra med…NU vet jag!!!

    Den där Johanna verkar inte dum hon!!

    Tack för alla braiga tips!!!

  4. Jennie/Kalasgott kl 16:14, den 19 november 2009

    Så härliga bilder du ständigt lägger upp! Äppelringarna ser läckra ut!

  5. Emma kl 16:23, den 19 november 2009

    Vilken fin bild! Måste sätta igång med att torka äpplen nu, jag tycker det är fint till jul, inte bara att äta utan som prydnad också.
    Tyvärr har jag inget pannrum så jag får fortsätta med det i ugn men ett bra tips var det i alla fall!

  6. tina kl 22:53, den 19 november 2009

    Sofia: Svamptork! Jag torkar mina trattkantareller på tidningspapper, men nu måste jag nog googla svamptork och se vad jag missat.

    Eva: Jag med! :-D

    Mammamina: Lyllos dig!

    Jennie: Dom var läckra! Kalasgoda, det gick nästan inte att sluta äta…

    Emma: Åh, jag skulle nog inte kunna ha något så gott som torkade äppelringar som julpynt, jag misstänker att pyntet skulle försvinna spårlöst ganska snart! ;-)

  7. Fröken Dill kl 13:17, den 20 november 2009

    Vilka fina äppelringar! Sådana har jag inte gjort sedan jag var barn, men det såg verkligen lockande ut. Skulle funka fint som lite snacks för att pigga upp på jobbet fram emot eftermiddagen.
    Tycker fröken Dill

  8. tina kl 17:41, den 20 november 2009

    Fröken Dill: Vilken strålande idé! Givetvis borde alla arbetsplatser bjuda på torkade äppleringar på eftermiddagarna! Hurra! ;-)

  9. Karin kl 15:14, den 21 november 2009

    Vi torkade äpplen och svamp i torkskåpet hemma i berthåga :)

  10. tina kl 16:09, den 22 november 2009

    Karin: Hihi! Appropå matblogg så borde väl ändå din mamma ha en egen! Ni får slå ihop er och starta en ”Mamman-på-landet, dottern-i-stan-blogg”! :-D

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen