En vegetarisk färgklick till pasta
den 2 december 2009, kl 14:41
Nej, ingen kan nog anklaga vegetarisk mat för att inte vara färggrann. Här är en bild på tisdagens pastasås med morötter och kidneybönor, från Robins veckomeny, receptet hittar ni här. Med andra ord, ett tips på en bra vegetarisk vardagsrätt helt enkelt.
Publicerad i bönor och liknande, Middagstips, morot, vegetariskt | Kommentarer (9) Skriv ut inlägg9 kommentarer till “En vegetarisk färgklick till pasta”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Åh va gott det ser ut. Jag måste erkänna att jag varit extremt dålig på att använda bönor i maten tidigare men jag tar igen det nu med linser eller bönor i maten minst 1gg i veckan. Stora vita bönor, gröna linser och kikärtor är mina favoriter.
/Nina
Nina: Ja, bönor och linser är bra mat! Billigt, nyttigt och gott, vad mer finns att önska? Sitter du möjligen inne med något bra recept på grön linssoppa?
är lite kass på kommentarer just nu – blir glad över att du har julkalender i år igen! TACK för att du drog upp mig och drog ut mig på en fotopromenad idag – betydde väldigt mycket. :)
Josefina: Härligt att höra! :-)
NEJ! Inte bönor nu igen! Röda bönor, bruna bönor, gula bönor! Eller är det ärtor kanske.. Jag tycker inte om bönor! Jag vill ha POTATIS!
Men din kalender är fin…
Eva: Jamen ät potatis då! :-P Jag äter bönor för att jag gillar det, och det jag gillar hamnar här, så är det bara!
Åkejj då…
Mina favvobönor är sojabönor. De har inte den mjöliga och ”torra” konsistensen som de övriga bönorna har utan är mer krämig och god. Smaskens! Dessutom innehåller den alla essentiella aminosyror :)
Just ja, jag minns när vi åt den kalla tomatsoppan med sojabönor och spagetti på stranden i somras, så gott!