Vi slår till med en färgsprakande paella

den 20 februari 2010, kl 10:22

Gårdags kvällen bjöd på en färgsprakande paella, som inte bara var vacker utan riktigt god också. Färggrann mat passar för övrigt finfint i vinterstormar och oväder. Receptet sparar jag därför och kommer att hålla hårt i. Nästa gång blir det färska musslor till, och om jag känner mig själv rätt så är nästa gång väldigt snart.

En färgsprakande paella
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 st kycklingfiléer
400 g räkor med skal
2 dl avorioris
4-6 dl vatten
1 buljongtärning
1 burk körsbärstomater
1 röd paprika
1 paket saffran
1 lagerblad
salt, peppar
rejält med bladpersilja

Skiva vitlök och dela den gula löken i båtar. Stek löken mjuk i olja i en stor stekpanna. Dela kycklingfilén i mindre bitar och bryn dessa tillsammans med löken, salta och peppra. Tillsätt ris och saffran och fräs någon minut. Tillsätt paprika delad i mindre bitar, 4 dl vatten, buljong, lagerblad och hela burken körsbärstomater. Småputtra under lock tills riset är färdigkokt och paellan krämig, tillsätt ev mer vatten under tiden. Vid servering, toppa med skalade räkor och rejält med färsk persilja.

Maten räcker till 4 personer och även om jag meckat lite i ursprungsreceptet så tillhör äran Martina på Mat och odla.

Andra färgglada middagar
En indisk kycklinggryta
Färggranna plättar
Skördemiddag

Skriv ut inlägg

9 kommentarer till “Vi slår till med en färgsprakande paella”

  1. Martina kl 11:04, den 20 februari 2010

    Visst var det gott! Det är så härliga färger oxå så man blir glad av maten :-)

  2. Fröken Dill kl 19:38, den 20 februari 2010

    Måste snarast laga en paella och målet är att den ska bli lika god som de underbara man fick i Valencia.
    Hälsar fröken Dill

  3. charlotta kl 01:57, den 21 februari 2010

    nästan så jag önskar att jag åt fisk :)

  4. Karin kl 10:48, den 21 februari 2010

    Åh paella är en av mina absoluta favoriter! Det är ju så fantastiskt gott. Måste göra det här någon dag framöver :-)

  5. tina kl 19:44, den 22 februari 2010

    Martina: Ja, kalasgott var det! :-D

    Fröken Dill: Åh, då ska mitt mål bli att äta en underbar paella i Valencia någon gång.

    Charlotta: Det räcker fint att du äter kyckling och räkor!

    Karin: :-D

  6. Helena Ljunggren kl 09:25, den 23 februari 2010

    Så underbart gott och bilden gör mig riktigt varm i hela kroppen. Superfint!

  7. tina kl 22:19, den 24 februari 2010

    Helena: :-D

  8. Tina´s Mat kl 20:21, den 26 februari 2010

    Paella är verkligen gott men jag har aldrig lagat det, trotts att jag har fått en paellapanna av svärmor.

    Måste nog prova inom en snar framtid!

  9. Och idag är det ju faktiskt torsdag… | pickipicki kl 16:03, den 9 december 2010

    [...] är ett gult trollerigulver En färgsprakande paella Pasta med fisk i saffranssås Saffransbiscotti Publicerad i fisk, saffran, soppa | [...]

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen