Smaken av sommar i efterrättsformat
Från dess vi premiärgrillade för säsongen i april så har jag slitit mitt hår över vad det var för grillad efterrätt jag blivit tipsad via ett mail – hunnit glömma bort en gång – bett om att få bli påmind om och sedan glömt bort igen. Jag tordes faktiskt inte fråga ännu en gång, med risken att bli stämplad som senil redan vid 25-års ålder. Men, efter att ha fått leta ordentligt bland gamla mail så hittade jag det tillslut. Mandelmassa! Det blev så gott som jag föreställde mig, och lite därtill. Vi valde att servera den grillade mandelmassan med vaniljglass och rejält med färska bär. Ett bra drag, jag tror faktiskt inte att en efterrätt kan smaka mer sommar än såhär.
En grillad sommarefterrätt
Dela mandelmassan i skivor, drygt en centimeter tjocka. Grilla någon minut på varje sida. Mandelmassan ska få fin färg, men passa så att den inte bränns. Servera omedelbart, förslagsvis med en kula vaniljglass och ett rejält lass med färska sommarbär.
17 kommentarer till “Smaken av sommar i efterrättsformat”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Å, så underbart fräscht fint gott det ser ut. Är inne i en efterrättsperiod så jag blir alldeles till mig … ;)
Hej där!
I mitt senaste inlägg har jag tipsat om din blogg. Kolla in http://entillkoppkaffe.blogspot.com
Vilket bra tips! Något sådant hade jag aldrig kommit på, men det måste ju provas! :)
Jag som bara älskar mandelmassa! Detta måste testas redan vid nästa grilltillfälle… Håller tummarna för att sommaren fortsätter nu bara!
Josefina: Jasså, det säger du! :-)
Ronja: Kul, jag tittar in!
Hanna: Precis så tänkte jag när jag läste mailet första gången. Det är gott, den grillade mandelmassan påminner lite om botten (det enda goda) i en chokladbiskvi! ;-)
Lotta: Titta in här sen och berätta om det gick hem vetja!
Åh, det låter underbart gott. Det måste testas. :-)
Måste jag testa. Ikväll blir det kladdkaka med daimgrädde à la Mia Öhrn. Men nån annan kväll får det bli mandelmassa på grillen!
Nu har vi gett dig en Award! Kolla vår blogg :)
Ha en fin kväll!
/ http://www.maxiander.se/
låter hur gott som helst
Erika: Ja gör det. :-)
Klara: Det låter som en lyxig fredagsefterrätt. Här åt vi blåbärsmuffins.
Maxiander: Tusen tack, ska kika in den! :-)
Linda: Jepp!
Mums va gott det lät :D
Hej och tack för kommentaren hos mig, som gjorde att jag hittade hit. Vilken underbar blogg du har med fantastiska bilder!
Roligt att läsa om er Österlentripp, vi var där för 2 veckor sedan. Missade ni Knäbäckshusen?! Jag har en del foton därifrån, det var så vackert!
Det där pizzastället ska jag leta upp nästa gång vi åker. Muums!
Kram och trevlig helg!
Hel igen! 10 juli har jag ett långt inlägg med bilder från Österlen om du vill kika. :)
Viktkamp: :-)
Camilla: Tack! Knäbäckshusen missade vi faktiskt, men i övrigt ser bilderna bekanta ut. :-)
Jag sa ju att det var gott!!
Man kan fuska och smälta ljus blockchoklad på också, dock så kan det vara så att det bara är jag som gillar det?? =)
Sedär! Har du börjat ”jobba” igen? :-P
Ja, det var verkligen toppengott. Vi har ätit detta flera gånger, i Finland blev dom alldeles häpna (visste knappt vad mandelmassa var för något), men jag tror att dom gillade det.
Du får doppa den i choklad, då har du snudd på trollat fram en chokladbiskvi.
[...] (libansesisk bulgursallad) Bönsallad Världens enklaste grillade sallad (halloumi och nektariner) Grillad mandelmassa till efterrätt Tweet Publicerad i grilla, grillat, mango, tillbehör | Kommentarer (1) Skriv ut [...]