Välkomna en ny favoriträtt!
Ibland blir jag så nöjd med maten jag lagar, att jag vill utropa rena glädjetjut vid matbordet. Precis så var det med de här kycklingfärsbiffarna som jag improviserade ihop häromkvällen. Tillsammans med libabröd, grönsaker och tzatziki blev det så gott att vi också åt upp de planerade matlådorna av bara farten. Jo, det är faktiskt sant. Räknar man in att middagen är färdiglagad på samma tid det tar att steka kycklingbiffarna, så borde det här dessutom klassficieras som snabbmat. Så god och bra snabbmat att vi började prata om att införa detta som stående rätt på veckomatsedeln. Det är ett högt betyg.
Finfina kycklingfärsbiffar
med ingefära och chili
400 g kycklingfärs
0,5 dl grädde
1 tumme färsk ingefära
0,5 röd chili
färsk bladpersilja
salt, svartpeppar
Blanda ihop kycklingfärs med grädde, skalad och finriven ingefära, finhackad röd chili (utan kärnor), finhackad persilja, en nypa salt och lite svartpeppar. Forma små och tillplattade (=snabbstekta) biffar, ungefär 10 st. Stek kycklingbiffarna i smör eller olja på medelvärme, några minuter på varje sida. Dela gärna en biff och se efter att de är genomstekta innan servering. Servera kycklingfärsbiffarna i ett libabröd tillsammans med rivna morötter, sallad, färgglada tomater, rödlök i tunna skivor och tzatziki (yoghurt, riven gurka och pressad vitlök).
Publicerad i ingefära, kyckling, snabbt | Kommentarer (33) Skriv ut inlägg33 kommentarer till “Välkomna en ny favoriträtt!”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Det låter gott! Enkla recept tilltalar mig! :)
Köpte du färdig färs eller malde du själv?
GILLA! Testas snarast, kanske redan ikväll! :)
Låter verkligen supergott!! Har aldrig lagat något med kycklingfärs, men tittat lite snett på den i butiken ett tag så nu får jag nog göra slag i sak. Låter Supergott!!
Mmm vad gott! Maste testas!
Snabblagat och gott, härlig kombo!
Hur gör du ditt libabröd?
Så gott med smaken från färsk ingefära! Ser jättegott ut!
Apropå ingefära gjorde jag en vanlig smulpaj med äpple och färsk ingefära – himla god! Ska lägga upp receptet på den. Den kan jag rekommendera om man gillar ingefära :)
Tina: Färdigmald. Är det snabbmat så är det! ;-)
Memi: :-)
Sofie: Tittat snett, eller tittat snett? :-P
Hanna: Gott vare!
Martina: Ja, kyckling, chili och ingefära passar riktigt bra tillsammans. Men jag väntar fortfarande på mina balkongchilisar.
Matpolisen: Uhm, ja. 6.50 på Willys. Förlåt.
Ia: Det låter ljuvligt gott, ska hålla utkik efter ditt recept. Tack för tips!
Häromdagen gjorde jag helt kycklingköttbullar som fick samtliga att tappa hakan. Har fått dille på att mala själv och med extrapris på hela kycklingar massakrerade jag en hel pippi i köttkvarnen. Det blev alltså en blandning mellan bröst och lår. Sedan hackade jag vitlök, ingefära och röd chili RIKTIGT fint och duttade i sesamolja efter (mitt) behag samt tillsatte soja (tror det var av mörk sort) så mycket som det går utan att det blir en våt sjö av allt. Till sist en gnutta håååning. Sen fick det stå ett tag och gotta sig. Stekte dem långsamt och slök nästan allt under matlagningen..! Inspirationen kommer från en av Anna Bergenström´s kokböcker där marinaden används till kycklingbitar istället. Servera med koriander och valritt tillbehör.
Glöm det där ”helt” före kycklingköttbullar. Försökte väl få med alla ord jag kan, eller nåt..!
Låter så gott, måste testas, brukar aldrig köpa kycklingfärs, men nu får jag ju en anledning :-)
Catharina: Det låter fantastiskt gott!!
Linda: Ja, det här är helt klart en bra anledning:-)
Det där låter ju inte för svårt.
Oh, vad gott det såg ut! :) Perfekt picknick mat också ju. :)
Ha en fin torsdag!
Erika: Så sant!
Camilla: Det har du rätt i :-)
Ahh sa gott det ser ut. Detta ar precis vad jag gillar. Sa hungrig nu. Jatte fin blog, men jag tror jag har sakt det innan.
Det där blev jag väldigt hungrig på. Vad duktig du är!
Delishhh: Tack snälla, jag blir lika glad varje gång;-)
Helena. :-D
Svar;Kan nog vara den enklaste kaka jag slängt ihop, än så länge. Och så fasligt god! Lite marsansås blandat med grädde till var inte helt fel! :)
Rebecka: Det ska nog bestämt bakas någonting här hemma i helgen, den saken är klar.
åh, har själv precis också förstått vitsen med libabröd, de är ju rent elastiska:-)! perfekt för wrap och så inte sådär söta som många andra tunnbröd är.
kycklingbullarna låter jättegoda, ska helt klart skriva upp detta på ”att-laga-listan” har aldrig använt kycklingfärs så det blir nytt! :-)
gud sicken bra idé, använder kycklingfärs för sällan även om det ju är asgott egentligen!
Missfranklin: Libabröd är toppen! Smidigt att plocka fram ur frysen när det behövs. Man kan också göra världens-snabbaste-pizza med libabröd som pizzabotten, toppen som sagt! :-)
Mikkan: :-D
[...] Kycklingfärsbiffar med [...]
Blev så sugen att jag inte kunde låta bli att lägga upp denna rätt på veckans matsedel :) Jag länkar hit men kommer även att lägga upp min variant på ditt recept under veckan. Det ska bli supergott!
Sanna: Kul, hoppas att du gillar dom lika mycket som jag! :-D
[...] Mån Fiskkakor med palsternackspuré Tis Kycklingfärsbiffar med grönsaker och tzatziki i libabröd Ons Isterband på ryskt vis Tor Thaisoppa med fisk- och skaldjur Fre Kantarellrisotto [...]
Så gott det ser ut!
Christer: Och gott det var!
[...] Tis Nässelgnocchi Ons Mandelfrikadeller Tor Ogrässoppa med nässlor och kirskål Fre Kycklingfärsbiffar med chili och ingefära Lör Räk- och chiligryta med raita Sön Pasta med rödbetspesto Tweet Publicerad i [...]
[...] hittade receptet här. Skillnaden var att jag hade tortillabröd istället för [...]
måste nog erkänna att jag föredrar färsbiffar gjorda på lamm :) d får d bli nästa gång. men tzatziki e alltid en favorit :)
Isflingan: Åh, dom här gillar jag ju skarpt!