28 gram svart sommartryffel
den 3 november 2010, kl 20:07
Det bor uppenbarligen snälla människor på Gotland. Idag kom Carl hem med en tryffel som han hade fått. 28 gram svart sommartryffel, eller bourgognetryffel på finspråk. Det var med skräckblandad förtjusning vi inspekterade tryffeln närmare. Aldrig hade jag kunnat gissa att tryffel luktar (doftar?) på det här viset. Lacknafta? Det ska erkännas att jag blir lite smått nervös över saker i mitt kök som jag inte riktigt vet vad jag ska ta mig till med. Vill någon viska i mitt öra vad man gör av tryffeln, så att jag inte behöver göra bort mig.
16 kommentarer till “28 gram svart sommartryffel”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
en vanlig omelett med lite skivad tryffel funkar väldigt bra för att lära känna tryffelsmaken. om du vill att doften ska smitta till t ex en ost så kan du lägga den tillsammans med osten i en lufttät bruk, samma sak fungerar med ägg! lycka till, och ja, vilka snälla människor det finns =)
För en gångs skulle vill jag inte bli bjuden på mat tror jag, fast kanske smakar den mycket bättre än den luktar *?* :)
Detta åt jag med 10 gr skivad vit tryffel i La Morra för en vecka sedan. To-die-for!
http://www.italianmade.com/recipes/recipe361.cfm
Agnes: Javisst, och inte bara på Gotland. Här inne med, vad skulle jag göra utan er? Tack för dina fina tips! :-)
Helena: Haha!
Fredrik: Wow, ren lyx!
vad häftigt med tryffel! en liten dröm jag har att få äta riktig tryffel. :P
Josefina: Jamen kom hit så får du smaka vetja! :-)
Åhh, vad jag blir avundsjuk! En av våra favoriträtter som vi äte på resaturang: Strognoff gjord på oxfile, med tryffel i såsen.
Hmm man kan alltså bara dyka upp med en valfri Barolo/Barbaresco så bjuder du på tryffelmiddag?! ;)
Ingen dalig present! :) Ska bli spannande att fa se vad det blir av den.
Sydney: Låter lyxigt värre!
Fredrik: Jamenvisst serru! :-) Alternativt kom hit och gästspela i det röda köket och bjud oss på tryffelmiddag. Här finns tryffel och ett skafferi fyllt till bredden med andra möjligen användbara ingredienser!
Hanna: Jag ser också med spänd förväntan fram emot vad det ska bli av tryffeln! :-)
Jooo, du ska göra en härligt krämig risotto och hyvla tryffeln över…
Åh, de där är ju svindyra. :)
Det ska bli spännande att se vad du hittar på för smarrigt av den.
Sweet! Fast jag är ju mer för ost… hushållsost ;)
Anna B: Det gjorde vi ikväll! :-)
Camilla: Risotto, tryffelsmör och en bit kvar i frysen!
Fredrik: Åhnej, mig lurar du inte.
Tryffel! Jag fick (för måååånga år sedan) en burk men fem små tryfflar när mitt ex varit i Frankrike. Den hade kostat ett par hundralappar så jag behandlade dem som guld. Ville ju inte laga första bästa liksom. Så försiktig var jag att de blev dåliga och fick slängas allihop. *sorg*
Lena: Åhnej, snopet! Ibland får man helt enkelt inte ha alltför stor respekt för mat.