Jag är ett geni!
Ibland är jag så slug att jag slår mig själv med häpnad. I höstas ruinerade jag mig på surdegsbröd från finbageriet, medan så gott som samtliga brödprojekt i eget regi gick i stöpet. Men jag vet ju att Carl, till skillnad från mig, är en fena på att följa recept. Ett gäng presenter senare (surdegar, brödkorgar och tjusiga brödböcker) så föll han slutligen pladask ner i brödbakargropen. Man kan säga att det var välinvesterade presenter, nuförtiden finns ingen som helst anledning att besöka finbageriet för brödinköp. Jag sparar med andra ord pengar varje dag jag passerar (eller tjänar, som kvällstidningarna skulle ha sagt). Slug var ordet, men säg inget till Carl är ni snälla.
Surdegsbröd med nakenhavre
Grundreceptet är Helenas, och ni hittar det här, men:
1) Baka brödet på fullkornsvetemjöl special, istället för vetemjöl special
2) Minska 150 g havregryn till 100 g havregryn
3) Lägg till 50 g hela nakenhavrekorn