Ett officiellt uttalande rörande getosten
Till alla er som tipsade om getostrecept, så vill jag bara meddela att vi nu har börjat beta av julklappsgetosten. Vi började dock på enklast möjliga vis med en vad-som-finns-i-kylskåpet-pastasallad. Riktigt gott blev det! Apropå gott förresten, så fick jag den gigantiske getosten av min norske kusin. Någon dag efter julafton fick han för sig att söka på ordet ”getost” här på sidan och hittade uttalanden av fröken picki själv i stil med ”vissa saker vill man gärna tycka om, fast de egentligen inte är någon favorit”. Ibland vill man bara sparka picki på tårna, för det där är ju varken smidigt eller för den delen särskilt sant längre. Jag vill därför ta tillfället i akt att göra ett officiellt uttalande: 2010 var året jag lärde mig tycka om getost, på hedersord.
Pastasallad med getost
Vänd ner grovhackad getost i nykokt pasta, så att osten får smälta lite lagom. Servera med lämpliga kylskåpsfynd, exempelvis lammkorv, tunt skivade morötter, borlottibönor, grovhackade soltorkade tomater och favoritoliver. Toppa med en näve ruccolasallad för grönskans skull.
Mina getostfavoriter
Kikärtsgaspacho med spenat- och getostfyllda bröd
Risotto med butternut squash och getost