Vardagsmat av skafferifynd

den , kl 09:50

Ni finsmakare skrattar säkert nu, men plock-ihop-sallad är vardagsmat jag gillar. Rätter där alla ingredienser går att byta ut mot någonting annat. Man sätter valfria gryn på kokning i en kastrull. Under tiden passar man på att spana efter bortglömda fynd i kyl, frys och skafferi. I vårt skafferi står för övrigt maten i tredubbla rader, så det är sannerligen som upplagt för överraskningar. Roligast är de kvällar det finns tid att kika bakom rad 1 och 2. När man sedan ätit upp konstaterar man belåtet att det är kul att ”ingenting” kan bli så gott. En vanlig vardag i det röda köket.

Bulgursallad med kyckling
Koka bulgur i buljong. Dela kycklingfilé i mindre bitar, stek och krydda i lite salt och svartpeppar. Servera med smulad fetaost, massor med bladpersilja, soltorkade tomater, tunt skurna rödlöksbåtar, finoliver och liknande. Servera med en klick av yoghurt som smaksatts med pressad vitlöksklyfta.

Vad gör jag för kul av det som blir över?

Av kokt bulgur eller bulgursallad som blir över går det att steka finfina bulgursnacks. Rör ner ett ägg eller någon matsked mjöl. Piffa upp med torkade bär (berberis) och/eller lite frön och flingsalt. Stek knapriga i lite olja.

Apropå skafferifynd
Somliga konserver har hängt med längre än andra
Vad man inte tror att man ska hitta i frysen

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009Arkiv 2008Besökstoppen