Bärgazpacho 1.0

den 13 februari 2011, kl 10:37



Igår bjöd vi middagsgästerna på bärgazpacho till efterrätt. Ena gästen tyckte att det smakade som en drink, medan den andra konstaterade att det smakade nyttigt. Visst har vi olika smakpreferenser alltid, men någon 10-poängare det var det inte. Själv insåg jag ganska snabbt att bären kanske skulle fått tina åtminstone litegrann. När vi mixade ingredienserna blev det mer fryst glass än soppa. Att späda med mer vatten var helt enkelt ingen höjdare. Dessutom borde jag nog ha letat lite till efter jordgubbar i frysen, istället för att låta dem ge plats åt röda vinbär. Men, man lär sig alltid. Nästa gång blir det bättre, för jag tycker ju fortfarande att det här är en efterrätt som borde kunna kamma hem höga poäng.

Bärgazpacho
1 lime
250 g frysta trädgårdsbär
250 g frysta jordgubbar
15 myntablad
2 msk socker
4 msk vatten
2 tsk mörk rom
vit choklad att riva över

Mixa frysta bär (som nästa gång får tina litegrann) tillsammans tillsammans med skal och saft från lime, mynta, socker och vatten. Smaka av med rom. Häll upp i glas eller portionsskålar. Pynta med riven vit choklad.

Jag skulle gissa att efterrätten räcker till närmare 8 portioner. Receptet har jag hittat hos fina Helena-mitt-i-smeten, som i sin tur har hittat det i tidningen Laga lätt.

Skriv ut inlägg

6 kommentarer till “Bärgazpacho 1.0”

  1. Mårtenssons kök kl 12:36, den 13 februari 2011

    Tjo Ballo, det lät ju hur gott som helst redan innan vi kom till raden där det står rom! Och så perfekt att vi kan lära av dina misstag, så slipper vi göra dom:)

  2. charlotta kl 23:44, den 13 februari 2011

    synd att den inte blev bra! den ser hiskeligt god ut, om det är till någon tröst.

  3. AnnaMaria kl 12:10, den 14 februari 2011

    Testa lite vaniljkesella nästa gång i smeten så blir det som mjukglass ju..

  4. Anna B kl 12:47, den 14 februari 2011

    Hoppas vi kan få fortsätta använda färskfrysta bär med tanke på dvärgbandmasken :( http://skafferiet.taffel.se/2011/02/14/finnerodja-om-farskfrysta-bar-och-dvargbandmask/

  5. Helena mitt i smeten kl 16:35, den 14 februari 2011

    Nej, vad synd att gazpachon inte gjorde succé. Jag kammade hem oväntat höga poäng när jag bjöd på den.

  6. tina kl 19:00, den 14 februari 2011

    Mårtenssons kök: Den blir nog toppen!

    Charlotta: Den blev inte dålig heller. Helt OK, men jag hoppades (och hoppas fortfarande) att den ska vara förtrollande god!

    AnnaMaria: Åhnej, jag är livrädd för mjukglass!

    Anna B: Jag hoppade högt när jag läste SLV’s pressmedelande igår. Sådana slags maskar brukar jag inte oroa mig för när jag plockar/äter bär, hoppas att jag inte får anledning att behöva göra det i framtiden heller!

    Helena: Jag vill också kamma hem höga poäng. Men jag har inte gett upp än, jag ska göra den igen! :-D

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen