Bärgazpacho 1.0
Igår bjöd vi middagsgästerna på bärgazpacho till efterrätt. Ena gästen tyckte att det smakade som en drink, medan den andra konstaterade att det smakade nyttigt. Visst har vi olika smakpreferenser alltid, men någon 10-poängare det var det inte. Själv insåg jag ganska snabbt att bären kanske skulle fått tina åtminstone litegrann. När vi mixade ingredienserna blev det mer fryst glass än soppa. Att späda med mer vatten var helt enkelt ingen höjdare. Dessutom borde jag nog ha letat lite till efter jordgubbar i frysen, istället för att låta dem ge plats åt röda vinbär. Men, man lär sig alltid. Nästa gång blir det bättre, för jag tycker ju fortfarande att det här är en efterrätt som borde kunna kamma hem höga poäng.
Bärgazpacho
1 lime
250 g frysta trädgårdsbär
250 g frysta jordgubbar
15 myntablad
2 msk socker
4 msk vatten
2 tsk mörk rom
vit choklad att riva över
Mixa frysta bär (som nästa gång får tina litegrann) tillsammans tillsammans med skal och saft från lime, mynta, socker och vatten. Smaka av med rom. Häll upp i glas eller portionsskålar. Pynta med riven vit choklad.
Jag skulle gissa att efterrätten räcker till närmare 8 portioner. Receptet har jag hittat hos fina Helena-mitt-i-smeten, som i sin tur har hittat det i tidningen Laga lätt.
Publicerad i bär, efterrätt | Kommentarer (6) Skriv ut inlägg6 kommentarer till “Bärgazpacho 1.0”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Tjo Ballo, det lät ju hur gott som helst redan innan vi kom till raden där det står rom! Och så perfekt att vi kan lära av dina misstag, så slipper vi göra dom:)
synd att den inte blev bra! den ser hiskeligt god ut, om det är till någon tröst.
Testa lite vaniljkesella nästa gång i smeten så blir det som mjukglass ju..
Hoppas vi kan få fortsätta använda färskfrysta bär med tanke på dvärgbandmasken :( http://skafferiet.taffel.se/2011/02/14/finnerodja-om-farskfrysta-bar-och-dvargbandmask/
Nej, vad synd att gazpachon inte gjorde succé. Jag kammade hem oväntat höga poäng när jag bjöd på den.
Mårtenssons kök: Den blir nog toppen!
Charlotta: Den blev inte dålig heller. Helt OK, men jag hoppades (och hoppas fortfarande) att den ska vara förtrollande god!
AnnaMaria: Åhnej, jag är livrädd för mjukglass!
Anna B: Jag hoppade högt när jag läste SLV’s pressmedelande igår. Sådana slags maskar brukar jag inte oroa mig för när jag plockar/äter bär, hoppas att jag inte får anledning att behöva göra det i framtiden heller!
Helena: Jag vill också kamma hem höga poäng. Men jag har inte gett upp än, jag ska göra den igen! :-D