Potapas – to die for?
I fredags firade vi hejdå-arbetsplats-långtbortistan, med tapas. Eller småplock, som vi säger på svenska. Godast av allt smått var potatis-på-tapas-vis, även kallad potapas. Jag vet inte om det här är potatis to die for, men ugnen kolade i alla fall vippen. Att den dog precis efter att potatisen blev klar, borde kanske ha givit den här delen av rätten poängavdrag. Men, jag tror mig veta att potatisen är helt oskyldig.
Potapas, eller potatis-på-tapas-vis
Tvätta ett gäng potatisar (8-10 normalstora). Dela varje potatis i 8 lika stora bitar. Blanda 3 tsk paprikapulver (stark) med 1 tsk spiskummin och 1 tsk salt i 1 dl rapsolja. Vänd potatisarna i den kryddstarka oljan. Lägg potatisarna på ett bakplåtspapper på en plåt. Häll över resten av kryddoljan. Ugnsrosta högt upp i ugnen i 225 grader tills de har en knaprig yta och är mjuka inuti (ca 25 min). Strö över flingsalt vid servering.
17 kommentarer till “Potapas – to die for?”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Det är _Du_ som ska ha tack.
Åh ser så gott ut!
Men du… Tänkte fråga dig som har finskt påbrå, vet du vad som kan motsvara finsk ”rahka” här i Sverige? Är det kesella? Jag har ett superdupersmarrigt recept på rahkapiirakka med citronsmak, men kan inte baka det här i Sverige eftersom jag inte vet om ”rahka” finns här…
Susanne: :-)
Susanna: Rahka skulle jag översätta till kvarg. Och kesella är Arlas(?) varumärke för just kvarg. Testa det vetja, och lyllos dig förresten, rahkapiirakka är ju så gott!
Vad gott det ser ut :) Fina bilder dessutom!
Katarina: C och jag tackar och bockar! :-)
Vilken mumsig tallrik!
Måste vara gott till massor av rätter. Måstet testas, jag älskar verkligen plockmat.
Imponerad över era vackra bilder!
Eva
Röda Köket har Uppsalas bästa tapas. It’s official!
Mmm, vad gott! Nu blev jag verkligen sugen på tapas.
Hanna: Potatisen var godast!
Jimmie: :-)
Eva: Det var snällt sagt!
Johannes: Haha, nja. Men potatisen var ju god, och glassen!
Helena: Jag är fortfarande mätt! ;-)
Verkar ruskigt gott, ska prövas snarast!
Lena: Jamen gör så vetja!
Jag testade att göra potatisen i fredags, de blev jättegoda! Tror de kommer att bli en stående favorit till grillen i sommar. Kanske kan man exprimentera med olika kryddor också?! Tack för tipset!
Zara: Absolut, om du kommer på någon bra kryddkombo titta in här och berätta! :-)
[...] Rensa och dela köttet. Bryn i lite smör eller olja, salta och peppra. Häll över och låt puttra klart. Häll över kapris. Serveras med fördel till kryddstark klyftpotatis (kusin med potapas?) [...]
[...] Rensa och dela köttet. Bryn i lite smör eller olja, salta och peppra. Häll över och låt puttra klart. Häll över kapris. Serveras med fördel till kryddstark klyftpotatis (kusin med potapas?) [...]