En finfin sommarpaj

den 15 juni 2011, kl 16:00

Lök multiplicerat med tre, plus örter multiplicerat med tre, är lika med en fantastiskt god försommarpaj att äta varm, ljummen eller kall. Att jag vet det har ingenting att göra med mina matematik-kunskaper, utan helt enkelt för att jag åt pajen till middag igår kväll.

Lök- och örtpaj

1,5 dl grahamsmjöl
1,5 dl vetemjöl
125 g smör
1 msk kallt vatten
1 purjolök
1 knippe färsk gul lök
2-3 vitlöksklyftor
2 rejäla nävar färska örter
(oregano, basilika, timjan)
3 ägg
2 dl mjölk
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl riven prästost

Kör mjöl, smör och vatten i en matberedare. Forma en smidig deg och låt stå kallt minst en halvtimme. Tryck ut pajdegen i en form, nagga med en gaffel och förgrädda i 200 grader i ca 10 min. Skölj och skär under tiden lök och purjolök. Stek löken mjuk i lite olja eller smör i en stekpanna. Grovhacka örterna. Vispa ihop ägg, mjölk, kryddor och pressade vitlöksklyftor. Fyll det förgräddade pajskalen med lök, örter. Häll över äggsmeten och toppa med riven ost. Grädda mitt i ugnen ca 20 min, eller tills pajen fått fin färg.

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen