Min fina mamma
den 8 juni 2011, kl 16:15
”Vad är det där för avkok?” sa mamman när jag silade quinoan igår kväll. Somliga middagsgäster är inte lika blyga som andra. Men jag tror faktiskt att hon gillade slutresultatet, hon sa i alla fall det.
Lax med quinoasallad (spenat, fetaost och granatäpple)
färsk laxfilé (ung 125 g per port)
salt, vitpeppar, lime
quinoa
1 granatäpple
1 paket fetaost
ett par nävar färsk bladspenat
Koka quinoa enligt anvisning på paketet. Skär lax i portionsstora bitar, pressa över lite saft från citron el lime. Salta, peppra och ugnsbaka mitt i ugnen i 150 grader i ca 15 min. Plocka försiktigt ur kärnorna med fruktkött ur granatäpplet, hacka spenaten govt och smula fetaosten. Blanda ner detta i quinoan. Servera med lax och en limeklyfta.
Publicerad i granatäpple, lax, quinoa | Kommentarer (10) Skriv ut inlägg