Min fina mamma
”Vad är det där för avkok?” sa mamman när jag silade quinoan igår kväll. Somliga middagsgäster är inte lika blyga som andra. Men jag tror faktiskt att hon gillade slutresultatet, hon sa i alla fall det.
Lax med quinoasallad (spenat, fetaost och granatäpple)
färsk laxfilé (ung 125 g per port)
salt, vitpeppar, lime
quinoa
1 granatäpple
1 paket fetaost
ett par nävar färsk bladspenat
Koka quinoa enligt anvisning på paketet. Skär lax i portionsstora bitar, pressa över lite saft från citron el lime. Salta, peppra och ugnsbaka mitt i ugnen i 150 grader i ca 15 min. Plocka försiktigt ur kärnorna med fruktkött ur granatäpplet, hacka spenaten govt och smula fetaosten. Blanda ner detta i quinoan. Servera med lax och en limeklyfta.
Publicerad i granatäpple, lax, quinoa | Kommentarer (10) Skriv ut inlägg10 kommentarer till “Min fina mamma”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Quinoasalladen ser mycket fräsch ut!
Hihi, bra med raka rör. :) Kul att hon gillade det.
Visst är det befriande med människor som säger vad de tänker? Underbart!
haha, vad härligt sagt! jag tror föräldrar tar alla chanser de får att säga knepiga saker om det man lagar för att ge igen för vad de själv fick höra av oss när vi var barn ;)
Det ser jättegott ut! :-)
Här blev det hemmagjord hallonsorbet idag
http://pernillawahlgren.se/bloggar/jennys-matblogg
Trevlig kväll.
/ Jenny
Mammor är bäst på att lägga vassa kommentar. ;)
Quinoa är för övrigt min nya bästis i köket. FFE…
Katarina: Det var den, granatäpple skulle lika gärna kunna stavas fräscht!
Hanna: :-)
Mårtenssons kök: Helt sant!
Pernilla: Inte så dumt tänkt, du har säkert helt rätt i det! :-)
Ann-Louise: FFE?
Ser mycket gott ut!
Det verkar vara väldigt gott så jag förstår om hon tyckte om det :)
Bettina: :-)
Maria: Gott var det!