Nej, här blir inga tapas gjorda
För lite för länge sedan fick jag frågan om jag ville hitta på någon tapas-rätt som passar till det här rosa bubblet. Javisst om det är gott svarade jag, med ambitionen att svänga ihop lite tapas någon kväll. Men så är det så många kalas i juni, och så hamnar vi framför grillen ibland, och vissa kvällar är klockan så sen att vi glömmer bort att äta. Den kvällen vi var som närmast tapas hade jag visserligen storslagna planer, men så gick middagsgästerna vilse på vägen och Carl roade sig med att marinera revbensspjäll istället. Vi kom helt enkelt inte närmare tapas än att fylla sivripaprika med riven halloumi. Det var faktiskt gott (trots att sivripaprika är en lång chilipeppar och inte en snackpaprika, som jag trott), men lite ensam för att bära upp en tapaskväll. Jag tror visst svaret på varför det inte blir några tapas kallas sommar. När jag plötsligt har mer tid än vad jag har haft på ett helt år, så hinner jag ingenting. Men det kanske är det som är det fina med sommaren, att man ska hinna med även ingenting.
Halloumifylld sivripaprika
Sivripaprika är en lång chilipeppar som är någonstans medium i styrka. Skär en skåra på längden och plocka ut frön och vita innerväggar. Fyll med grovriven halloumi och lägg i en ugnsform. Stek eller grilla mitt i ugnen i 200 grader, ca 10-15 min.