Nej, här blir inga tapas gjorda

den 21 juni 2011, kl 16:23

För lite för länge sedan fick jag frågan om jag ville hitta på någon tapas-rätt som passar till det här rosa bubblet. Javisst om det är gott svarade jag, med ambitionen att svänga ihop lite tapas någon kväll. Men så är det så många kalas i juni, och så hamnar vi framför grillen ibland, och vissa kvällar är klockan så sen att vi glömmer bort att äta. Den kvällen vi var som närmast tapas hade jag visserligen storslagna planer, men så gick middagsgästerna vilse på vägen och Carl roade sig med att marinera revbensspjäll istället. Vi kom helt enkelt inte närmare tapas än att fylla sivripaprika med riven halloumi. Det var faktiskt gott (trots att sivripaprika är en lång chilipeppar och inte en snackpaprika, som jag trott), men lite ensam för att bära upp en tapaskväll. Jag tror visst svaret på varför det inte blir några tapas kallas sommar. När jag plötsligt har mer tid än vad jag har haft på ett helt år, så hinner jag ingenting. Men det kanske är det som är det fina med sommaren, att man ska hinna med även ingenting.

Halloumifylld sivripaprika
Sivripaprika är en lång chilipeppar som är någonstans medium i styrka. Skär en skåra på längden och  plocka ut frön och vita innerväggar. Fyll med grovriven halloumi och lägg i en ugnsform. Stek eller grilla mitt i ugnen i 200 grader, ca 10-15 min.

Skriv ut inlägg

8 kommentarer till “Nej, här blir inga tapas gjorda”

  1. Dubbelörnen kl 17:08, den 21 juni 2011

    Underbart med ett recept på de supergoda sivri! Det här ska jag absolut göra. Men en varning, sivri kan vara superstarkt. Det finns en annan liknande sort som är ljusare till färgen o heter carliston. Den är mild.

  2. Emmy kl 23:02, den 21 juni 2011

    Jag tycker ibland att jag inte hinner laga all mat jag skulle vilja testa. Finns så mycket som verkar gott, som jag ännu inte hunnit provlaga.
    Detta skulle min man älska!

  3. tina kl 23:10, den 21 juni 2011

    Dubbelörnen: Den här bet ifrån ganska bra. Det var lite otippat, och därför kul. Men dom gick hem. Tack för tips! :-)

    Emmy: En mat i taget? :-P

  4. Ann-Louise kl 08:25, den 22 juni 2011

    Jag hinner knappt ens tänka ut vad jag skulle vilja laga till midsommar just nu… men när semestern slår till ska jag testa dina paprikor. :)

  5. Moma kl 08:28, den 22 juni 2011

    Mmm, det där är ju ytterligare ett bevis på hur långt man kan komma med det lilla och det enkla!

  6. frida kl 21:56, den 22 juni 2011

    men herregud så gott! iofs älskar jag alla recept med halloumi men det här, det här måste jag testa!

  7. tina kl 09:53, den 23 juni 2011

    Ann-Louise: Hoppas du får en fin midsommarhelg vetja!
    Moma: Ja eller hur, det enklaste blir ofta så himla bra precis som det är.

    Frida: Har du testat att grilla halloumisallad med nektarin? http://www.pickipicki.se/2010/07/varldens-enklaste-grillade-sallad/

  8. Veckans länkkärlek | Matgeek kl 18:32, den 25 juni 2011

    [...] bubbel under sommaren. Favoriten är just nu en cava som heter Segura Viudas. Det visade sig att PickiPicki hade ett trevligt recept på en tapas som passar bra till. Måste [...]

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen