Sensommarfavoriten
Vad vi mer lagade på sommarkollot?
Kantareller såklart!
Några svampar hamnade på en pizza tillsammans med västerbottensost
Till pizzan serverade vi en skördesallad på bondbönor, rödlök och tomater.
Pizza med kantareller och västerbottensost
Degen:
50 g färsk jäst
2 tsk socker
1 tsk flingsalt
0,5 dl olivolja
3 dl ljummet vatten
7 dl vetemjöl special
Blanda jäst, socker, salt, olja och fingervarmt vatten i en bunke. Rör ner lite mjöl i taget till en fast och elastisk deg. Spara resten av mjölet till utbakning. Jäs degen i bunken under bakduk i en halvtimme. Kavla ut pizzabottnar och bred på tomatsås eller enbart rapsolja. Toppa med tunt skivad färsk lök, generöst med smörstekta kantareller och riven västerbottensost. Grädda i 225 grader tills pizzan är färdiggräddad. Toppa med färsk timjan.
Skördesallad
Rensa bondbönor, plocka av hatten och koka några minuter i lättsaltat vatten. Låt svalna. Hacka tomater, skiva rödlök tunt och blanda med bondbönorna. Rör ner 1 msk rapsolja och 1 msk äppelcidervinäger, en nypa salt och grovmalen svartpeppar.