Vad Göteborgs matbloggerskor talar om?

den 22 augusti 2011, kl 23:08


När vi for till Göteborg i helgen så var det för att säga hejdå till sommaren och hej till stans kulturkalas. Helgens höjdpunkt kom dock från ett oväntat håll. Plötsligt var vi bjudna på matbloggsdejt i självaste Haga och Göteborg visade sig sitta inne med ett helt gäng prima matbloggerskor. Lunchen på En Deli var precis så god som Ann-Louise utlovade och med trevligt sällskap i strålande solsken går en fyratimmars lunch fortare än vad man kanske kan tro. Nu vet jag dessutom vad som är inne bland Göteborgs matbloggselit; kål i alla dess former. Kom ihåg var ni läste det först. Ann-Louise, Johanna, Sofie, Karin, Kim och Åsa, tack fina ni för att Carl och jag fick vara med. Övrigt värt att nämna är förresten att Johanna bjöd på ett väldigt gott knäckebröd och att Ann-Louise lilla dotter drack en åtråvärd morotskakesmotti till mellis.

Ann-Louise är inte bara en hejare på kul vegomat, hon visade sig även ha koll på var i stan man hittar den. Efter hennes tips hamnade vi därför på fredagskvällen på Hagabions café och bar Kino. Ett trevligt ställe med fint häng och god vegetarisk mat för billig peng.


Kinos uteservering var bara början på den stora mathelgen, det kommer mer…

Skriv ut inlägg

Min räddare i nöden heter Johanna

den , kl 10:18

Efter en fantastiskt fin Göteborgshelg (återkommer till den) så blev det måndag igen. På det där j-ä-t-t-e-m-y-c-k-e-t-m-å-n-d-a-g-viset som det kan bli ibland. Därför känns det som att jag dragit vinstlotten, när jag öppnar min mail och möts av det här från världens finaste Johanna: ”Jag såg att ni börjat med veckomatsedlar igen på pickipicki. Det har vi också börjat med och vi utgår från innehållet i Ekolådans Sverigelåda. Här kommer en veckomatsedel som du kan använda någon gång när du inte hinner/orkar göra en själv”. Det finns helt enkelt vänner, och så finns det vänner. Tack!

Veckomatsedel
Mån Helenas inlagda sill och kokt potatis
Tis Pasta med ratatouille
Ons Kyckling Korma
Tor Rotfruktssoppa med bröd
Fre Pasta med rödbetspesto
Lör Vildgryta med kokt potatis, inlagd gruka och rårörda lingon
Sön Gula-ärtror-falafel och tabouleh med yogurtsås

Recepten;
Helenas inlagda sill
0,5 finskivad purjolök
1 lime (rivet skal plus saften)
0,5-1 msk senap
2 dl creme fraiche
1 burk matjesill eller 5-minuterssill i bitar

Rör ihop allt och låt stå över natten.

Vildgryta
2,5 dl torkat sojakött
0,5 dl koncentrerad svartvinbärssaft
1 dl vatten
2 dl havregrädde (eller creme fraiche)
1 tärning grönsaksbuljong
5 krossade enbär
1 tsk timjan
1 msk sojasås
lite färsk timjan till servering

Förväll sojaköttet enligt anvisningarna på paketet. Blanda alla ingredienser i en gryta, gärna järngryta. Låt detta puttra i ca 10 minuter. Recept ur Terneborgs lyckliga kokbok.

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009Arkiv 2008Besökstoppen