En vardagskväll bakom kulisserna
Kl 18 köper vi varsin 16 kronors tallrik med köttbullar på IKEA. Kl 22 kommer jag på att det inte är så snällt att låta picki somna hungrig, likasom att det faktiskt är en matlådedag imorgon också. Det är då jag ställer mig och lagar Korma-kyckling på mitt eget vis, fast klockan egentligen närmar sig läggdags. Gott blev det, eller hemskt gott, som min farfar skulle ha sagt. Själv säger jag såhär, jag kommer ha godaste matlådan på KI imorgon.
Kyckling Korma
800 g kycklinglårfilé
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
en tumme färsk ingefära
1 dl sötmandel
2 msk olja
1 tsk salt
2 tsk kardemummakärnor
1 tsk gurkmeja
2 tsk spiskummin
2,5 dl kokosmjölk el grädde
för den som vill:
tomater och russin
Dela kyckling och stek i olja i en gryta. Mixa lök, vitlök och ingefära och rör ner i grytan. Häll över kokosmjölk och kryddor. Låt puttra. Mixa mandlar och rör ner i grytan. Låt puttra i en halvtimme. Vänd ner lite hackade tomater och eller russin om du vill. Smaka av med mer kryddor efter behag. Servera med ris eller liknande.
Publicerad i indiskt, kardemumma, kyckling | Kommentarer (21) Skriv ut inlägg21 kommentarer till “En vardagskväll bakom kulisserna”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Måste varit en härlig rätt, jag älskar kardemumma, spiskummin och ingefära så det kan inte varit annat än gott. Snyggt plåtat.
De flesta skulle ha ätit äcklig färdigmat! Du är allt bra duktig! Gott så det ut med! Hade behövt nattmacka men nu är det försent!
Så gott, inte dåligt att stå och laga mat så sent på kvällen :-)
Du kommer definitivt ha godaste matlådan idag! Här på mitt jobb så har jag alltid godaste matlådan! ;-) Dom andra köper äckliga matlådor från restaurangen, usch!
Tack! Nu vet jag vad jag ska göra med kyckligen ikväll!
Sa duktig du ar Tina. Och jag ar avis pa din matlada jag med. :)
Men åhh vad supergott det låter! Jag har inte ätit lunch ännu och nu blev jag superhungrig! :-)
En näsvis fråga. Om du började Kl 22, då var det lagat och fotat på 6 minuter. Är det här sådan där snabbmat med andra ord?
Jimmie: Tack!
Lena: Fast jag åt ju färdigmat, det här var matlådeångesten som spökade!
Linda: Fast kanske inte idealiskt! :-)
Martina: Har dom inget förstånd? Matlåda är ju toppen, oftast både billigare och godare!
Sydney: :-) Fint!
Hanna: Den var god som matlåda med!
Karin: :-)
Kusinen: Haha! Inläggen som publiceras på morgonen brukar jag skriva klart och autopublicera kvällen innan. Men det blir svårt att bortförklara sig åt ”fel håll” :-) Okej, jag erkänner, jag avrundade, maten var nog klar kvart i tio på ett ungefär.
ÅH vilka fina skålar! Bara de gör det ju värt att laga mat sent på kvällen ;) Låter ljuvligt, i alla fall i en vegetarisk tappning ^^
Oj, att du orkar! Jag tycker att det låter smarrigt!!
Jag pluggar också på KI men jag kommer definitivt inte att konkurrera med din matlåda för imorgon blir det havregrynsgröt till lunch… :)
Alexandra: Loppisfyndade skålar som inte används så ofta, men fina. Gör en vegovariant vetja, det blir nog toppen det med!
Sofie: Smarrigt var det!
Emelie: Är det sant? Om jag ser någon som äter gröt imorgon så kommer jag fram och hälsar! :-D
Ja det får du göra! :D Jag pluggar Folkhälsovetenskap där så vi kanske stöter på varandra i mikrokön någon gång :)
Emelie: Jag ska hålla utkik! :-)
Det här lät som något i min smak. Lovely.
Toppengott! I morgon kommer jag ha godaste matlådan :-)
Yasemin: :-)
[...] Mån Helenas inlagda sill och kokt potatis Tis Pasta med ratatouille Ons Kyckling Korma Tor Rotfruktssoppa med bröd Fre Pasta med rödbetspesto Lör Vildgryta med kokt potatis, inlagd [...]
[...] favoriterna; Kyckling Korma och så fusk-naanbrödet som man alltid kommer undan med. Recepten: här. Tweet Publicerad i oroa-dig-inte-mamma-vi-äter-mat-även-när-det-är-tyst-på-picki | Inga [...]
[...] Kyckling korma Tis Laxsallad med pepparrotssås Ons Lammfärsspett med tabouleh Tor Pulled pork med mangosalsa Fre [...]