Ett extra plus i kanten

den 14 mars 2011, kl 09:57

I helgen har vi haft besök av finaste sort. Av någon som dessutom uppmärksammat att surdegsbrödsepoken i det röda köket är förbi (vår ugn har ju som bekant gått in i väggen sedan en tid tillbaka). Inget gör mig därför på bättre humör än ett bröd i present. Och aldrig har jag väl heller sett på maken till snygg förpackning. Nog för att alla är välkomna att sova på vår soffa, men somliga har sannerligen skaffat sig ett extra plus i kanten.

Magdalenas favoritbröd
3 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
0,5 dl vetekli
0,5 dl linfrö
1 tsk bikarbonat
1,5 dl russin och/eller torkad frukt i småbitar
1,5 dl nötter (hasselnötter/valnötter)
0,5 tsk salt
0,75 dl sirap
3,5 dl filmjölk el yoghurt

Rör ihop allt till en kladdig smet. Grädda i en välsmord form, ca 40 min i 175 grader. Ta brödet ur formen och grädda ytterligare ca 10 min upp och ner. Låt brödet svalna under bakduk (annars blir det hårt).

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen