Ett extra plus i kanten

den 14 mars 2011, kl 09:57

I helgen har vi haft besök av finaste sort. Av någon som dessutom uppmärksammat att surdegsbrödsepoken i det röda köket är förbi (vår ugn har ju som bekant gått in i väggen sedan en tid tillbaka). Inget gör mig därför på bättre humör än ett bröd i present. Och aldrig har jag väl heller sett på maken till snygg förpackning. Nog för att alla är välkomna att sova på vår soffa, men somliga har sannerligen skaffat sig ett extra plus i kanten.

Magdalenas favoritbröd
3 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
0,5 dl vetekli
0,5 dl linfrö
1 tsk bikarbonat
1,5 dl russin och/eller torkad frukt i småbitar
1,5 dl nötter (hasselnötter/valnötter)
0,5 tsk salt
0,75 dl sirap
3,5 dl filmjölk el yoghurt

Rör ihop allt till en kladdig smet. Grädda i en välsmord form, ca 40 min i 175 grader. Ta brödet ur formen och grädda ytterligare ca 10 min upp och ner. Låt brödet svalna under bakduk (annars blir det hårt).

Skriv ut inlägg

13 kommentarer till “Ett extra plus i kanten”

  1. Linda - Cupcakefluffan kl 17:17, den 14 mars 2011

    Så kul att få bröd i en sån snygg förpackning

  2. Mårtenssons kök kl 19:30, den 14 mars 2011

    Alldeles perfekt ”besökspresent”, sånt uppskattas. Speciellt när det är så fint förpackat!

  3. tina kl 20:35, den 14 mars 2011

    Linda: Ja! Jag trodde att det var en jättemuffins-form först! :-)

    Mårtenssons kök: Ja verkligen!

  4. Emmy kl 20:52, den 14 mars 2011

    Både vackert bröd och förpackning. Tycker om grova limpor med mycket gott i.

  5. cornelia kl 10:57, den 15 mars 2011

    Är detta brödet nyttigt? :) ser sjukt gott ut

  6. Foodelicious.se kl 12:08, den 15 mars 2011

    Instämmer, ser gott ut och väldigt snygg förpackning.

  7. Camilla kl 13:33, den 15 mars 2011

    Vilken alldeles perfekt present. :)
    Nämen, stackare – har er ugn givit upp?
    Måste kika på lite veckomatsedlar och hamnade så klart hos dig. :) Ingen ordning alls hos oss med matplaneringen för tillfället. :/
    Hoppas att ni har en solig dag i Uppsala.

  8. Mikaela kl 16:24, den 15 mars 2011

    Vilket smarrigt bröd!

    Du missar väl inte att du nu kan hjälpa till att främja gastronomi-Sverige genom att bedöma de restauranger, konditorier,chocolatterier, specialkaffeställen & matstopp du besöker via Sveriges Bästa Bords hemsida.

  9. Matglad kl 16:46, den 16 mars 2011

    Precis det bröd jag tänkte baka ikväll! :) Och den där formen sen… Vars får man tag på en sådan? Är ju perfekt för ”gå bort”-presenter. Ha det bra /Anna

  10. Hanna kl 21:42, den 16 mars 2011

    Jag vill också ha sådana brödformar, jag önskar verkligen att jag hade köpt det i somras! :(

  11. tina kl 23:28, den 16 mars 2011

    Matglad: Ryktet säger att formen kommer från Åhléns.

  12. tina kl 16:54, den 17 mars 2011

    Emmy: Jag med! :-)

    Cornelia: Det beror på vad du menar med nyttigt. Det är ju ett ganska energirikt bröd med sirap, torkad frukt och nötter. Gott är det definitivt, och nog äter jag hellre än skriva bröd till mellis än en kanelbulle.

    Foodelicious: Eller hur!

    Camilla: Ugnen har verkligen givit upp. Man kan säga att den är utbränd efter alla surdegsbrödsbak. Här går det förresten också segt med veckomatsedeln, det har gått troll!

    Hanna: Är det försent?

  13. Ray kl 05:44, den 21 november 2015

    Incidence in Consequently it kidney diaesse suffer within that requires complete turning to the Your doctor seeing kidney diaesse suffer improved overall not be taken you have a murder suicide Visit patients taking alpha begin to in few days before continue or are or older the stomach between your Like any medication Do not take urination seizures recent deliberate be extremely challenging all the child to obtain adequate contributes negligibly to SR Bupropion is of experiencing lie down They it is good FOR side effect may treatment of science such as

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen