Stava till ćevapčići om du kan!
De här vitlöksstarka, avlånga köttbullarna från forna Jugoslavien är lika kul att uttala som svåra att stava. Ćevapčići må det heta, men att pricka samtliga varianter på c rätt borde ju snudd på belönas med pris. Alldeles för svårt för mig, och ska man ändå fuska så kan man ju passa på att göra det ordentligt. Därför heter det chivapchichi här på picki, rätt fint det med om jag får säga det själv. Visserligen fick vi (eller framför allt vår utbrända ugn) kämpa länge innan pitabröden blev färdiggräddade. Men när bröden väl var fyllda med chivapchichis, sallad, tunt skivad rödlök, stark ajvar, och en klick yoghurt, så var det värt både väntan och pitabröd lite i blekaste laget.
Chivapchichi
400 g nöt- eller blandfärs
1 tsk salt
2-3 pressade vitlöksklyftor
Blanda samman ingredienserna till en slät smet. Forma färsen till avlånga köttbullar. Grilla eller stek i lite olja eller smör. Biffarna kan kryddas med lite extra salt, svartpeppar och stark paprikakrydda vid stekning.
Publicerad i köttfärs, pitabröd | Kommentarer (17) Skriv ut inlägg