En vardagskväll bakom kulisserna

den 29 mars 2011, kl 22:06

Kl 18 köper vi varsin 16 kronors tallrik med köttbullar på IKEA. Kl 22 kommer jag på att det inte är så snällt att låta picki somna hungrig, likasom att det faktiskt är en matlådedag imorgon också. Det är då jag ställer mig och lagar Korma-kyckling på mitt eget vis, fast klockan egentligen närmar sig läggdags. Gott blev det, eller hemskt gott, som min farfar skulle ha sagt. Själv säger jag såhär, jag kommer ha godaste matlådan på KI imorgon.

Kyckling Korma
800 g kycklinglårfilé
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
en tumme färsk ingefära
1 dl sötmandel
2 msk olja
1 tsk salt
2 tsk kardemummakärnor
1 tsk gurkmeja
2 tsk spiskummin
2,5 dl kokosmjölk el grädde
för den som vill:
tomater och russin

Dela kyckling och stek i olja i en gryta. Mixa lök, vitlök och ingefära och rör ner i grytan. Häll över kokosmjölk och kryddor. Låt puttra. Mixa mandlar och rör ner i grytan. Låt puttra i en halvtimme. Vänd ner lite hackade tomater och eller russin om du vill. Smaka av med mer kryddor efter behag. Servera med ris eller liknande.

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen