Fetaostgratinerade bönor

den 22 mars 2011, kl 10:00

Det är ingen lögn att säga att vi halkade efter med förra veckans vegetariska matsedel. På söndagen gjorde vi dock en hyfsat snygg upphämtning, då vi dukade upp en vegetarisk buffé i det röda köket med flera av rätterna. Buffé på en söndag är inte så dumt faktiskt. Tiden räcker till att laga lite extra mat (kan jag säga som hade jobbhelg och kom hem till dukat bord), men framförallt så blir det en rejäl trave med matlådor. Min favorit av all god mat var de fetaostgratinerade bönorna som Anna tipsade om. Lite quinoa till den rätten, så behövs det egentligen inte buffé för att jag ska bli mätt och glad.

Annas fetaostgratinerade bönor
1 burk svarta bönor
1 burk borlottibönor
1 röd chili
2 msk olivolja
2 st rödlökar
1 burk krossade tomater
2 st vitlöksklyftor
1 tsk timjan
1 st buljongtärning
100 g fetaost

Hacka lök och vitlök, finhacka röd chili. Fräs i olja på medelvärme tills löken mjuknat. Tillsätt tomater, buljong, timjan och bönor (skölj bönorna först). Låt koka ihop 5-10 minuter. Smaka av med svartpeppar och ev salt. Häll röran i en ugnsform och strö över smulad fetaost. Ugnsbaka i 200 grader i ungefär 10 minuter.

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen