Fetaostgratinerade bönor

den 22 mars 2011, kl 10:00

Det är ingen lögn att säga att vi halkade efter med förra veckans vegetariska matsedel. På söndagen gjorde vi dock en hyfsat snygg upphämtning, då vi dukade upp en vegetarisk buffé i det röda köket med flera av rätterna. Buffé på en söndag är inte så dumt faktiskt. Tiden räcker till att laga lite extra mat (kan jag säga som hade jobbhelg och kom hem till dukat bord), men framförallt så blir det en rejäl trave med matlådor. Min favorit av all god mat var de fetaostgratinerade bönorna som Anna tipsade om. Lite quinoa till den rätten, så behövs det egentligen inte buffé för att jag ska bli mätt och glad.

Annas fetaostgratinerade bönor
1 burk svarta bönor
1 burk borlottibönor
1 röd chili
2 msk olivolja
2 st rödlökar
1 burk krossade tomater
2 st vitlöksklyftor
1 tsk timjan
1 st buljongtärning
100 g fetaost

Hacka lök och vitlök, finhacka röd chili. Fräs i olja på medelvärme tills löken mjuknat. Tillsätt tomater, buljong, timjan och bönor (skölj bönorna först). Låt koka ihop 5-10 minuter. Smaka av med svartpeppar och ev salt. Häll röran i en ugnsform och strö över smulad fetaost. Ugnsbaka i 200 grader i ungefär 10 minuter.

Skriv ut inlägg

26 kommentarer till “Fetaostgratinerade bönor”

  1. Alexandra - kärlek på tallrik kl 10:57, den 22 mars 2011

    Åhå, det lät ju inte fel! Jag älskar bönor och fetaost är SÅÅ gott =) Tack för tipset!

  2. Hanna kl 11:05, den 22 mars 2011

    Vilken lyx att komma hem till en hel buffé, men det kan man ocksa vara vard efter en jobbhelg. Receptet ar helt i min smak, sa det ska absolut testas framover.

  3. Rebecka kl 11:30, den 22 mars 2011

    Åh! Du har så bra recept! Det där ska jag göra nästa vecka. Det borde väl funka med dom flesta bönorna va? Kram!

  4. Katarina kl 11:57, den 22 mars 2011

    Låter mycket gott, skall ta vara på receptet, tack!

  5. frida kl 16:28, den 22 mars 2011

    vad gott det verkar! det där ska jag definitivt testa.

  6. Plommonet kl 17:07, den 22 mars 2011

    Sedär, nu började jag nästan spontandregla över tangentbordet. Tur att jag har självbehärskning. ;) Det här känns verkligen som en minimal input-maximal output recept! :)

  7. Helena mitt i smeten kl 20:38, den 22 mars 2011

    Det där ser riktigt gott ut!

  8. Linda - Cupcakefluffan kl 21:25, den 22 mars 2011

    Ser himla gott ut :-)

  9. tina kl 21:47, den 22 mars 2011

    Alexandra: Jag är glad att jag kan dela med mig vidare, maten föll mig i smaken.

    Hanna: Jag är bortskämd på hemmafronten på mina jobbhelger, det är ett som är säkert.

    Rebecka: Absolut! Det här är vad vi hade i vårat skafferi. Linser kan man också ha!

    Katarina: :-)

    Frida: Toppen!

    Plommonet: Japp! I matlådan för tredje dan i rad, fortfarande gott!

    Helena: Det var det också! :-)

    Linda: :-)

  10. anna kl 21:57, den 22 mars 2011

    Måste prova har levt på svarta bönor ett tag :)

  11. tina kl 21:58, den 22 mars 2011

    Anna: Jasså, kanske läge att prova något annat isf?

  12. anna kl 22:20, den 22 mars 2011

    Jag tänkte på en sak, påskriset har dykt upp överallt, hur blir det med den årliga påskmiddagen, när går den av stapeln?

  13. Sofia Pihlsgård kl 22:25, den 22 mars 2011

    Älskar bönor men tror att jag måste vara solo hemma för att laga den här rätten. Men någon gång kanske mamman får vara ensam hemma ; ) kram Sofia i Hjo

  14. tina kl 22:36, den 22 mars 2011

    Anna: Ja, säg det. Långfredagen kanske?

    Sofia: Orättvist, tycker jag. :-) Hälsa Hjo!

  15. Mårtenssons kök kl 22:51, den 22 mars 2011

    Buffé är inte dumt när som helst:)
    Ett paket uthämtat idag och vilken härlig, underbar överraskning det visade sej vara! Det sprack verkligen upp två leenden i vårt kök:)
    Inlägg kommer inom kort!

    TACK,
    kram från oss.

  16. tina kl 22:53, den 22 mars 2011

    :-D

  17. Nässelblom & choklad kl 17:06, den 25 mars 2011

    Gott med bönor, tomat och feta!

  18. tina kl 20:52, den 25 mars 2011

    Nässelblom&choklad: Ja!

  19. anna kl 04:30, den 26 mars 2011

    Långfredagen? Bara vi bestämmer så jag vet! Pax att göra efterrätt!

  20. tina kl 09:32, den 26 mars 2011

    Anna: Ja kanske!

  21. Plommonet kl 19:23, den 30 mars 2011

    Jag gjorde hela receptet bara till mig själv (enda typ vegetarianen hemma) har har därmed kunnat njuta ohämmat både av den jättegoda maten och att ha ett gäng matlådor i frysen. Yay! \o/

  22. tina kl 21:18, den 30 mars 2011

    Plommonet: Hurra! Bra gjort! :-)

  23. ellen kl 12:42, den 12 oktober 2011

    Hej jag gör en meny i min skola och behöver hjälp med att hitta vad jag ska ha för mat och mitt tema är vegetarisk mat och det är ganska mycket vi ska gör det är en meny för en hel vecka (5 dagar) sen är det en trerättersmeny samt att man ska ha bröd och dricka som ingår och sen hur mycket det ska kosta så kan du hjälpa mig med det?

  24. tina kl 21:49, den 12 oktober 2011

    Ellen: Vilken kul uppgift, men exakt vad är det du vill ha hjälp med? Recepttips? Tips om bra vegomat?

  25. Isflingan kl 21:03, den 1 oktober 2014

    Jisses så gott det här var! :) ska jag definitivt laga fler gånger…O mumsig matlåda imorrn har jag oxå :)

  26. tina kl 18:42, den 14 oktober 2014

    Isflingan:Hurra!

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen