Kanske lite HCHF ikväll?

den 18 mars 2011, kl 17:32

Vi har varit dåliga på att fota maten den här veckan. Tiden har helt enkelt inte räckt till att laga, fota och äta varje dag, det blir ju så ibland. Istället letar jag bland opublicerade inlägg och hittar ett foto på en Paolo Roberto-rätt som vi tillagade för ett tag sedan. Pasta al forno, en enklare variant av lasagne med pasta, köttfärs, bechamelsås och generöst med olika sorters ost. Ett riktigt HCHF-recept helt enkelt. Inlägget må ha varit opublicerat, men maten var faktiskt över förväntan god. Gillar man lasagne, så gillar man det här, det törs jag snudd på garantera.

Paolos pasta al forno
Koka 500 g pasta (penne, spiraler el liknande). Gör en god köttfärsås (köttfärs, finhackade morötter, stjälkselleri och gul lök, krossade tomater, rödvin och basilika, låt puttra längre). Gör även bechamelsås (se nedan). I en smord ugnsform: varva pasta, köttfärs, bechamel, 1 dl riven parmesanost och 125 g smulad mozzarella. Gratinera i 225 grader i ung 20 min.

Bechamelsås
1,5 msk smör
1,5 msk vetemjöl
3 dl mjölk
2 krm salt
0,5 krm vitpeppar
lite riven muskot

Smält smör på låg värme i en kastrull. Vispa ner mjöl till en slät smed. Vispa ner mjölken. Koka på svag värme och smaksätt med salt, vitpeppar och lite muskot.

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009Arkiv 2008Besökstoppen