Jag maskerar fusk med hemlagat

den 25 mars 2011, kl 20:49

Att göra egen gnocchi är inte svårt, men lite pyssligt och tar en stund. Köpegnocchi däremot, är den snabbaste av snabbmat. Men trots att gnocchikoket går fort som bara den, så hinner man utan problem med att mixa ihop en pesto under tiden vattnet kokar upp. Det är faktiskt en riktigt god idé. Peston blir cirka hundra gånger godare än burkvarianten, och på samma gång har man bokstavligt talat maskerat sina fuskgnocchisar med hemlagat. Förresten finns det väldigt sällan pinjenötter hemma hos oss, så peston görs på andra nötter eller frön. Det finns nog med andra ord de som skulle säga att även peston faller inom ramen för fusk. Så vi säger väl det, det här är fusk på riktigt, men inte desto mindre gott.

Fuskpesto
1 kruka basilika
1 näve solroskärnor
0,5 dl olivolja
1 vitlöksklyfta
ev en liten nypa salt
en liten bit riven parmesan

Mixa.

Gnocchi
Recept på gnocchi hittar du här.

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen