R-a-t-a-t-o-u-i-l-l-e
Lite för många hängiga paprikor i vår grönsakslåda i kylen, i kombination med auberginer snudd på gratis i mataffären, stavas r-a-t-a-t-o-u-i-l-l-e hemma hos oss. Det som är så fint med ett storkok ratatouille är att den kan förgylla många måltider de närmaste dagarna. Allra godast som enda tillbehör till fisk. Jag menar, grönsaker och sås i ett, mer snabbmat än såhär kan det ju knappast bli.
Ratatouille
1 gul lök
1 röd lök
1-2 msk rapsolja
2 vitlöksklyftor
2 paprikor
2 tomater
1 aubergine
0,5 zucchini
0,5 tsk salt
färsk timjan
2 krm svartpeppar
1 burk hela körsbärstomater
Skala löken och skär i båtar. Fräs löken mjuk i olja. Tillsätt tunt skivad vitlök, tärnad paprika, aubergine, zucchini och tomater. Krydda med salt och peppar, låt fräsa 5 min. Häll över burken med hela tomater och finhackad färsk timjan. Llåt småputtra i ytterligare ca 5 min.
Publicerad i aubergine, vegetariskt | Kommentarer (20) Skriv ut inlägg20 kommentarer till “R-a-t-a-t-o-u-i-l-l-e”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Ha ha, bara för det såg jag filmen Ratatouille häromdagen. Den är väldigt bra faktiskt, kul med en ”matfilm” för de små. Har faktiskt aldrig gjort ratatouille själv, kanske dags att ge det en chans nu!
Älskar ratatouille. Senast gjorde jag en stor sats. Mixade en del av det till en slät sås och hade bl.a. till kyckling piccata och istället för tomatsås på pizza.
Så gott :-)
Jag har faktiskt aldrig provat att göra ratato… hur det nu stavas ;) Kanske beror på att min gubbe inte tål paprika. Men någon gång får jag väl göra en kupp eller bara laga det till mig själv. Det verkar ju faktiskt ganska gott och enkelt att göra :)
Vansinnigt, både gott och färgglatt! Bra när extrapriser sammanfaller med hängig mat i kylen, speciellt när det resulterar i sånt här gott.
Supergott! Och vad sugen jag blev på aubergine nu.
Therese: Och jag har faktiskt sett den filmen, tror jag. Men det ska det bli ändring på!
Emmy: Istället för tomatsås på pizza låter för bra för att vara sant! Det måste jag prova, tack för toppentips!
Linda: Japp!
Ansibecki: Åhnej, ingen allergikupp, det kan ju sluta så tråkigt! ;-)
Mårtenssons kök: Ja, hurra för det!
Helena: Ja, aubergineröra!!
Läckert! Men inte var det några linser i den.. :P
Extra cred till fotografen, jefl*r i min lilla låda, limefrukten sticker ut ur min skärm! Sa jag läckert?
Supergott!
Gott! :D
ratatouille är alldeles underbart gott! och filmen måste du helt enkelt se (min brorsdotter har tvingat mig att se den typ tjugofemtusen gånger så jag kan intyga att ja- den är bra!)
Har varken lagat ratatouille eller sett filmen, sa det far ju bli andring pa det inser jag. Ser supergott ut! (men sa tycker jag ocksa att allt med aubergine ar supergott!)
Tack för påminnelsen om denna goda rätt! Ursnyggt fotat oxå. :)
Bra mat att ha med sig i matlådan också..
Härligt gott…och fina färger!
Ska vi åka en pickisväng idag?
Härligt att man så ofta kan hitta billiga auberginer numera!
Tycker fröken Dill
Receptomaten: Jag fuskade med linserna, men en annan dag. Jag ska spana in dina!
Katarina: Japp!
Victoria: Precis så!
Charlotta: :-D Jag ska försöka styra upp det i helgen!
Hanna: Jag med! :-)
Ann-Louise: Tack snälla!
Anne-lie: Helt rätt!
Foodelicious: :-)
Anna: På lördag kanske?
Fröken Dill: Tänk för att det tycker jag med. :-)
[...] med grönsakssås istället för tomatsås Inte svårare än såhär: gör en ratatouille på det här enkla viset. Mixa slät med en mixer. Smaka av med salt och peppar. Bred ratatouille-såsen över pizzabotten, [...]
[...] Mån Helenas inlagda sill och kokt potatis Tis Pasta med ratatouille Ons Kyckling Korma Tor Rotfruktssoppa med bröd Fre Pasta med rödbetspesto Lör Vildgryta med kokt [...]