Inte en vanlig pizza

den 16 april 2011, kl 12:00



En guldstjärna till Emmy för ett finfint tips bland kommentarerna till ratatouille-inlägget. Jag hade aldrig själv kommit på den briljanta idén att mixa ratatouillen slät och använda istället för tomatsås på pizza. Men, nu när jag vet att det smakar precis lika gott som det låter, så önskar jag givetvis att idén vore min.

Pizza med grönsakssås istället för tomatsås
Inte svårare än såhär: gör en ratatouille på det här enkla viset. Mixa slät med en mixer. Smaka av med salt och peppar. Bred ratatouille-såsen över pizzabotten, och toppa med exempelvis mozzarellaost. Grädda. Pynta med ruccola och oliver, eller något helt annat.

Skriv ut inlägg

12 kommentarer till “Inte en vanlig pizza”

  1. NinaS. kl 14:22, den 16 april 2011

    Ja, vilken guldidé! Men du som har provat, tror du att det ovanpå den släta ratatouillen skulle vara gott med räkor eller ansjovis som pizzatopping, eller skulle de smakerna skymma ratatouillen?

  2. Filippa H. kl 16:04, den 16 april 2011

    Oh, det skall testas! Känns som ett enkelt sätt att få mycket smak på sin pizza utan att slänga på massvis med ingredienser, om man tex har det lite tomt i skåpen eller så. Och annars – extramycket av allt! Super.

  3. frida kl 16:07, den 16 april 2011

    vilken tokbra idé! det måste jag testa.

  4. Erika - Bakglädje kl 16:56, den 16 april 2011

    Vilken smart idé. Låter väldigt gott.

  5. Hanna kl 20:03, den 16 april 2011

    Himla smart! Ser riktigt gott ut.

  6. Emmy kl 20:16, den 16 april 2011

    Visst blir det en toppen sås när ratatouille mixas! Så gott. Tur det blev lite över då ;-)

  7. Inspiration kl 20:32, den 16 april 2011

    Superbra idé!

  8. Delikata Recept kl 12:09, den 17 april 2011

    Ska absolut testas! Tack för tipset :-)!

  9. Sannas Goda kl 13:36, den 17 april 2011

    Bra idé! Låter toppengott!

  10. Viktoria kl 21:20, den 17 april 2011

    Jag brukar göra en enklare variant av din pizza, tar hälften tomatsås hälften ajvar relish. Det blir också bra smak.

  11. Lottzy kl 22:35, den 17 april 2011

    instämmer, tackar för tipset!

  12. tina kl 09:39, den 18 april 2011

    Nina S: Jag sombrukar äta ratatouille till fisk tror att det vore kalasgott. Testa vetja!

    Filippa: Ja, det var verkligen toppengott!

    Frida: Japp!

    Erika: :-)

    Hanna: Och gott är det!

    Emmy: Tusen tack för ett toppentips! Det blev ingen ratatouille över, men jag var så nyfiken att jag fick koka ihop en ny ratatouille! :-)

    Inspiration: Eller hur!

    Delikata recept: Varsågod vetja!

    Sanna: Visst är det smart!

    Viktoria: Det har jag aldrig gjort, men ska testa. Jaggillar annars ajvar till allt! :-)

    Lottzy: Varsegod!

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen