Sommarbönor, ni vet

den 11 april 2011, kl 11:44

Helgen bjöd på utflyktsväder, årets första lunch på balkongen och en vas med grenar från ett körsbärsträd som börjar slå ut. Med andra ord sådant som får mig att börja längta efter sommar och sommarmat. Inte minst efter just precis den här bönsalladen som gör sig bra i många sammanhang. På buffén, till grillat, eller precis som den är.

Bönsalladen
2 burkar färdigkokta bönor, ex.vis kidney och svarta bönor
1 röd lök
1 paprika
2 tomater
2 msk rapsolja
2 msk äppelcidervinäger
0,5 tsk dijonsenap
2 krm salt
2 krm svartpeppar

Skölj bönorna och låt rinna av. Finhacka lök, paprika och tomater. Blanda dressing och rör ner i en bunke tillsammans med bönor och det finhackade. Låt gärna dra en stund innan servering.

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen