(Färg)glad(a) påsk(bollar)
Ingen som har varit på kalas hemma hos oss kan ha undgått att min favoritlek är gissa-ingredienserna-i-maten. Inför gårdagens traditionsenliga påskknytis kom jag på den briljanta idén att vi i år skulle gissa ingredienserna i memman, den finska påskefterrätten som alltid är lika svårbjuden till dem som har smakat tidigare. Tänk att jag inte har kommit på det här tidigare, igår gick faktiskt memman åt. I den förpackningen vi åt ur var det sju ingredienser listade. Kan ni bräcka Mireille som klarade 4,5 rätt? Och handen på hjärtat, att googla är fusk. Med eller utan memma, en finfin påskhelg önskar jag er!
Gustavs (p)åskbollar
100 g smör
5 dl havregryn
1 dl socker
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
2-3 msk saft från apelsin
kokos färgad med gul karamellfärg
Blanda samtliga ingredienser och rulla påskbollarna i kokos som färgats gul av karamellfärg. Pynta med påskfjädrar. Förvara kallt.
Att måla eller målas?