28 april 1986
Trodde ni att det var upptäckten av Tjernobylkatastrofen som var den stora nyheten idag, fast för 25 år sedan? Då minns ni fel, det var ju min syster som kom till världen. Grattis Anna på födelsedagen!
Anna bakar
Rosa kanelbullar
Rosa dammsugare
Hello Kitty-tårta
Nässelkalaset fortsätter…
Jag fortsätter mitt nässelkalas, idag i radion där jag gör nässelpesto. Nässelpeston är god att äta på alla möjliga vis, exempelvis som ett nässelpestotäcke på ugnsbakad lax. Apropå nässlor så ser jag nässlor vart jag än vänder mig, utomhus och i matbloggar. Fint, precis så som jag vill att det ska vara när jag har fått nässelvansinne.
Ugnsbakad lax med nässelpestotäcke
färsk lax delad i portionsstora bitar
nässelpesto
potatis
färska morötter
färska örter (dill, gräslök och liknande)
flingsalt och svartpeppar
1 msk rapsolja
1 dl yoghurt
skal från 1 citron
Lägg laxen i en ugnsform och bred nässelpesto över laxbitarna. Baka i ugnen i 150 grader i 15 min. Koka potatis och låt färska morötter som delats på längden i tunna stavar få koka med den sista minuten. Häll av potatisen och låt svalna lite. Blanda därefter med någron matsked rapsolja, vänd ner klippta färska örter, lite flingsalt och nymalen svartpeppar. Servera med en yoghurtsås (yogurt och rivet citronskal).
Ännu mer nässelkalas
Anna lagar frasiga nässelpiroger
Johanna kokar nässelsoppa med ost och gräslök