Nässelkalaset fortsätter…
Jag fortsätter mitt nässelkalas, idag i radion där jag gör nässelpesto. Nässelpeston är god att äta på alla möjliga vis, exempelvis som ett nässelpestotäcke på ugnsbakad lax. Apropå nässlor så ser jag nässlor vart jag än vänder mig, utomhus och i matbloggar. Fint, precis så som jag vill att det ska vara när jag har fått nässelvansinne.
Ugnsbakad lax med nässelpestotäcke
färsk lax delad i portionsstora bitar
nässelpesto
potatis
färska morötter
färska örter (dill, gräslök och liknande)
flingsalt och svartpeppar
1 msk rapsolja
1 dl yoghurt
skal från 1 citron
Lägg laxen i en ugnsform och bred nässelpesto över laxbitarna. Baka i ugnen i 150 grader i 15 min. Koka potatis och låt färska morötter som delats på längden i tunna stavar få koka med den sista minuten. Häll av potatisen och låt svalna lite. Blanda därefter med någron matsked rapsolja, vänd ner klippta färska örter, lite flingsalt och nymalen svartpeppar. Servera med en yoghurtsås (yogurt och rivet citronskal).
Ännu mer nässelkalas
Anna lagar frasiga nässelpiroger
Johanna kokar nässelsoppa med ost och gräslök
7 kommentarer till “Nässelkalaset fortsätter…”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Skojigt med nässelkalas, tack för länkning. När jag gjorde nässelpesto senast hade jag lagrad prästost i, det blev också mycket gott: http://taffel.se/recept/nasselslungad-farskpotatis
Vilket snyggt foto!!
Låter spännande :-)!
Oj vad smickrad jag blir när du länkar till min blogg! Tack :)
Jag ser också nässlor överallt, fast det kan ju bero på att min trädgård kryllar av dem. Tur att de smakar så gott :)
Jamen nässelpesto, vad gott, det har jag ju sett hos dig tidigare! Spanade in ett nytt nässelställe idag men det gäller att masa sig dit också ……
Trevlig Valborg!
Anna B: Gott! Vi blandade vår sista nässelpesto ner i pasta igår. Det är ju ljuvligt gott!
Hanna: Så kan det gå,
om man sträcker sig på tå,
för att nå.
;-)
Delikata recept: Testa vetja!
Ansibecki: Lyllos dig!
Karin W: Hoppas att du har haft en fin valborgsmässoafton!
[...] Ät peston till någon god pasta eller som Tina tipsade, till fina fisken. [...]