Nässelkalaset fortsätter…

den 28 april 2011, kl 07:30

Jag fortsätter mitt nässelkalas, idag i radion där jag gör nässelpesto. Nässelpeston är god att äta på alla möjliga vis, exempelvis som ett nässelpestotäcke på ugnsbakad lax. Apropå nässlor så ser jag nässlor vart jag än vänder mig, utomhus och i matbloggar. Fint, precis så som jag vill att det ska vara när jag har fått nässelvansinne.

Ugnsbakad lax med nässelpestotäcke
färsk lax delad i portionsstora bitar
nässelpesto
potatis
färska morötter
färska örter (dill, gräslök och liknande)
flingsalt och svartpeppar
1 msk rapsolja
1 dl yoghurt
skal från 1 citron

Lägg laxen i en ugnsform och bred nässelpesto över laxbitarna. Baka i ugnen i 150 grader i 15 min. Koka potatis och låt färska morötter som delats på längden i tunna stavar få koka med den sista minuten. Häll av potatisen och låt svalna lite. Blanda därefter med någron matsked rapsolja, vänd ner klippta färska örter, lite flingsalt och nymalen svartpeppar. Servera med en yoghurtsås (yogurt och rivet citronskal).

Ännu mer nässelkalas
Anna lagar frasiga nässelpiroger
Johanna kokar nässelsoppa med ost och gräslök

Skriv ut inlägg

7 kommentarer till “Nässelkalaset fortsätter…”

  1. Anna B kl 08:17, den 28 april 2011

    Skojigt med nässelkalas, tack för länkning. När jag gjorde nässelpesto senast hade jag lagrad prästost i, det blev också mycket gott: http://taffel.se/recept/nasselslungad-farskpotatis

  2. Hanna kl 12:13, den 28 april 2011

    Vilket snyggt foto!!

  3. Delikata Recept kl 14:01, den 28 april 2011

    Låter spännande :-)!

  4. Ansibecki kl 21:51, den 28 april 2011

    Oj vad smickrad jag blir när du länkar till min blogg! Tack :)

    Jag ser också nässlor överallt, fast det kan ju bero på att min trädgård kryllar av dem. Tur att de smakar så gott :)

  5. KarinW kl 14:33, den 30 april 2011

    Jamen nässelpesto, vad gott, det har jag ju sett hos dig tidigare! Spanade in ett nytt nässelställe idag men det gäller att masa sig dit också ……
    Trevlig Valborg!

  6. tina kl 10:40, den 1 maj 2011

    Anna B: Gott! Vi blandade vår sista nässelpesto ner i pasta igår. Det är ju ljuvligt gott!

    Hanna: Så kan det gå,
    om man sträcker sig på tå,
    för att nå.
    ;-)

    Delikata recept: Testa vetja!

    Ansibecki: Lyllos dig!

    Karin W: Hoppas att du har haft en fin valborgsmässoafton!

  7. Nässelpesto | kl 10:09, den 9 maj 2013

    [...] Ät peston till någon god pasta eller som Tina tipsade, till fina fisken. [...]

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen