En riktig skeppskock!

den 14 april 2011, kl 20:11

Om tjugo minuter mönstrar German och Anne på ett fartyg igen. Äntligen! Missa inte mitt favoritprogram Landgång på SVT1 kl 20.30 ikväll.

Missade du premiären?
Här hittar du avsnitt 1 på SVT Play.

Skriv ut inlägg

Lammfärsspett och tabouleh

den , kl 07:04

Alldeles strax bjuder jag på lammfärsspett och tabouleh i radion, lyssna om du vill vetja. Apropå tabouleh så fick jag häromdagen lära mig att om den serveras som tillbehör så ska det vara mer bladpersilja i förhållande till bulgur, och vice versa om taboulehn serveras som huvudrätt. Trots att jag har haft några dagar på mig att smälta detta, så kan jag inte riktigt acceptera att det skulle vara på det här viset. Jag tror faktiskt att jag kommer fortsätta leva efter mitt eget motto – ju mer persilja desto bättre. I alla sammanhang, huvudrätt eller inte. Nu får ni givetvis inte tro att allt faller inom ramen ju-mer-desto-bättre, men persilja gör det definitivt. Liksom kantareller och alla sorters bär. Nu vet ni det. En sak till ni borde veta är att (poäng-)snåla Carl delade ut 9 poäng till just den här middagen häromkvällen. Kanske ett recept att inviga grillen med i helgen?

Lammfärsspett med tabouleh (libanesisk bulgursallad)
Lammfärsspett:
450 g lammfärs
2-3 klyftor vitlök
0,5 tsk salt
0,5 tsk spiskummin
1 krm svartpeppar
finhackad färsk bladpersilja

Tabouleh:
2 dl bulgur
3 tomater
1 gul paprika
saft från en halv citron
rejält med bladpersilja
1 msk olivolja
salt och svartpeppar

Yoghurtsås:
2 dl naturell yoghurt
1 vitlöksklyfta
svartpeppar
Koka 2 dl bulgur enligt anvisning på paketet och låt den därefter svalna. Finhacka tomater, paprika och bladpersilja. Rör samman alla ingredienser och smaka av med olivolja, pressad citronsaft, salt och peppar. Låt stå och dra i kylskåp till servering, rör om ibland. Blanda samman lammfärssmeten och forma åtta avlånga rullar som träs på spett. Grilla eller stek i lite olja. Servera spetten med tabouleh och yoghurtsås.

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009Arkiv 2008Besökstoppen