R-a-t-a-t-o-u-i-l-l-e

den 12 april 2011, kl 18:13

Lite för många hängiga paprikor i vår grönsakslåda i kylen, i kombination med auberginer snudd på gratis i mataffären, stavas r-a-t-a-t-o-u-i-l-l-e hemma hos oss. Det som är så fint med ett storkok ratatouille är att den kan förgylla många måltider de närmaste dagarna. Allra godast som enda tillbehör till fisk. Jag menar, grönsaker och sås i ett, mer snabbmat än såhär kan det ju knappast bli.

Ratatouille
1 gul lök
1 röd lök
1-2 msk rapsolja
2 vitlöksklyftor
2 paprikor
2 tomater
1 aubergine
0,5 zucchini
0,5 tsk salt
färsk timjan
2 krm svartpeppar
1 burk hela körsbärstomater

Skala löken och skär i båtar. Fräs löken mjuk i olja. Tillsätt tunt skivad vitlök, tärnad paprika, aubergine, zucchini och tomater. Krydda med salt och peppar, låt fräsa 5 min. Häll över burken med hela tomater och finhackad färsk timjan. Llåt småputtra i ytterligare ca 5 min.

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen