Ratatouille är pizzasås är ratatouille
Kommer ni ihåg pizzasåstricket vi pratat om tidigare? Att byta ut tomatsåsen mot ratatouille. Själv har jag sedan dess både hunnit glömma bort och återupptäcka det smarta knepet. Har ni ännu inte testat så ta tillfället i akt nästa gång det vankas pizzabak vetja.
Ratatouille
1 gul lök
1 röd lök
4 msk rapsolja
2 vitlöksklyftor
2 paprikor
3 tomater
1 liten aubergine
0,5 zucchini
0,5-1 tsk salt
färsk timjan
2 krm svartpeppar
ev torkad timjan/oregano
ev ett uns cayennepeppar
1 burk krossade tomater
Skala löken och dela i båtar. Fräs löken mjuk i olja. Tillsätt tunt skivad vitlök, tärnad paprika, skalad och tärnad aubergine, zucchini och tomater. Krydda med salt och peppar, låt fräsa tills auberginen blir mjuk. Häll över burken med krossade tomater och finhackad färsk timjan. Låt småputtra och smaka av med mer kryddor.
Ratatouille på pizza
Mixa slät med en mixer. Bred ratatouillen över pizzabotten och toppa med exempelvis mozzarella, tunt skivad zucchini, skinka och oliver. Grädda. Pynta med ruccola och färsk basilika.