Pickifågeln och hans tjej?
Det här med bröllop alltså, jag tror bestämt inte att det finns något finare. Precis som man hade kunnat gissa så sa dom ja, finaste J och H. Inte var det heller någon överraskning att bruden bakat tårtan själv. Men, vem hade kunnat ana att självaste bröllopstårtan skulle toppas av en pickifågel i sällskap av en pickifågeltjej? Hohoho. Själv andades jag ut i samma ögonblick som mitt ansvarsområde laxen med tillhörande såser fick tummen upp runt bordet. Det är då man vill utbrista ja av ren lättnad, men nu var det ju inte min tur att ropa ja just den här dagen. När kakbuffén dukades fram ropade jag trots allt både ja och hurra över cakepopsen och flädermakronerna. Så himla goda bägge två. Om jag ska försöka muta mig till recepten? Ja, oui, yes, jajjamen!
Hel laxfilé i ugn
Lägg biten med laxfilé med skinnsidan nedåt på en plåt med bakplåtspapper. Pressa över citronsaft, toppa med gneröst med flingsalt, vitpeppar och rivet citronskal. Hur mycket? Så mycket som verkar rimligt och sen lika mycket till. Riv även över finrivet citronskal. Stoppa in en stektermometer i den tjockast delen av fisken. Ugnsbaka fisken mitt i ugnen i 125 grader tills kärntemperaturen är 56 grader. Klipp över färsk dill. Servera till exempel med ugnsrostad örtpotatis, pepparrotssås och örtaioli.
Dom som spar, dom har presenten kvar?
Gräslökspannacotta med kräftstjärtar och grissini
Lax, lax, lax, lax, lax, lax, lax, lax, lax, lax, lax, lax, lax, lax, lax, lax, lax och lax
Flädermousse med jordgubbar
Cakepop, vaniljhjärta och fläder- respektive blåbärsmakron