Maten på kollot

den 26 juli 2012, kl 15:56

Mellan jordgubbar och blåbär äter vi mat ibland. Därmed inte sagt att det är någon särskilt avancerad matlagning. Det finns dock ett krav på den som lagar kollotmaten;  färskpotatis, färsk gul lök, zucchini och kantareller måste ingå i alla rätter. En rätt bra deal för mig som gillar samtliga fyra ingredienser. När jag får slut på inspiration sneglar jag bland alla era zucchinitips och tänker att det kan gå många veckor till innan jag längtar efter stadsmat igen.

Köttbullar i kantarellsås med örtstekta grönsaker
Gör en köttbullssmet enligt det här receptet. Forma och stek köttbullar. Koka kantarellsås (dela 4 dl kantareller och fräs i smör, salt och vitpeppar. När vätskan kokat in, tillsätt 2,5 dl matgrädde och låt småputtra en stund). Dela zucchini, kokt potatis och färsk gul lök. Fräs i lite rapsolja, salta och peppra. När grönsakerna börjar bli färdigstekta, klipp över generöst med dill och persilja. Innan servering, vänd ner köttbullarna i kantarellsåsen.

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen